Burgemeester Hetty Hafkamp heeft zaterdag 1 juni twee Koninklijke onderscheidingen uitgereikt bij het jubilerende Egmondia.
Burgemeester Hetty Hafkamp heeft zaterdag 1 juni twee Koninklijke onderscheidingen uitgereikt bij het jubilerende Egmondia. (Foto: Vincent de Vries)

Twee Koninklijke onderscheidingen

EGMOND AAN ZEE - Burgemeester Hetty Hafkamp heeft zaterdag 1 juni twee Koninklijke onderscheidingen uitgereikt bij het jubilerende Egmondia.

Voor de heren A.A.M. (Ton) Groot en J. (Jan) de Jong is het dubbel feest bij de jubileumviering van voetbalvereniging Egmondia uit Egmond aan Zee. Ze krijgen een Koninklijke onderscheiding vanwege hun jarenlange inzet voor meerdere verenigingen. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Hafkamp reikte de onderscheiding uit tijdens de viering van het 80-jarig jubileum van de club.

De heer Groot is vanaf 1978 vrijwilliger bij Le Champion, waar hij zich inzet bij onder meer de Halve Marathon van Egmond, de Wandelmarathon en de mountainbiketour Egmond-Pier-Egmond. Sinds 1980 verricht hij diverse werkzaamheden voor voetbalvereniging Egmondia. Hij is onder meer actief als trainer en coach en als lid van de VUT-ploeg die op vele fronten de club ondersteunt. Verder is de heer Groot sinds 1990 lid van de technische commissie van tennisvereniging De Duinpan. De heer De Jong is vanaf 1991 actief voor botenvereniging De Werf, als bestuurslid, vrijwilliger en lid van de sooscommissie.

Sinds 2011 bekleedt hij de functie van secretaris van voetvalvereniging Egmondia. Ook geeft hij bij deze voetbalclub leiding aan de VUT-ploeg. De VUT-ploeg voorziet elk weekend de velden van belijning en de doelen van netten en zorgt ervoor dat het complex brandschoon is. Samen met de VUT-ploeg draagt de heer De Jong bij aan de organisatie van evenementen als de Strandzesdaagse, Halve Marathon van Egmond en Egmond-Pier-Egmond. Ook vervangt hij de vaste radioverslaggever in diens vakantie. Daarnaast ondersteunt hij de penningmeester.


Bomvol programma Hoeverdorpsfeest

EGMOND AAN DEN HOEF - Het 33e Hoeverdorpsfeest in Egmond aan den Hoef heeft zaterdag 8 en zondag 9 juni weer een bomvol programma. Zo zijn er demonstraties van oude ambachten, workshops, rondleidingen in de Slotkapel en roofvogelshows. Neem kinderen vooral mee, want ze vermaken zich prima met portrettekenen en boogschieten.

Zaterdagmiddag en -avond is er speciaal aandacht voor de mooie historie van Egmond aan den Hoef. Onder de noemer Hoever Heerlijkheid wordt het Slotkwartier worden omgetoverd tot een beleving van kunst, cultuur, eten, drinken, muziek en spel. De paardentram neemt bezoekers 8 juni vanaf 13.00 uur mee op het rondje Schoolsteeg, Mallegat, Heerenweg en de Alkmaarderweg, terwijl de verteller honderduit vertelt over de oude neringen en andere wetenswaardigheden. De paardentram rijdt de hele middag en start steeds op de Slotweg, hoek Schoolstraat. Verder is er vanaf 13.00 uur in het Slotkwartier van alles te zien en te doen. Om 17.00 uur zal er een speciale veiling van Egmondse kunstenaars zijn die dit jaar bordjes hebben beschilderd. Wie trek heeft kan om 18.00 uur tegen een kleine vergoeding genieten van het gezamenlijke Hoever Dorpsdiner. De zaterdag wordt om 20.00 uur afgesloten met een Slotconcert van Lamoral van Egmont op de slotruïne.

Kramen

Ruim 120 kramen van de jaarmarkt slingeren zondag door de oude kern van Egmond aan den Hoef. Op de jaarmarkt wordt van alles verkocht. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen hun koopwaar gratis en zonder marktkraam aanbieden op het grasveld van De Hanswijk. Voor het Dorpshuis zal weer een podium worden gebouwd waarop verschillende artiesten en plaatselijke verenigingen het publiek zullen vermaken. Het geheel van de zondag zal worden opgeluisterd met muzikale omlijsting van Ron Benning die als zingend door het dorp trekt en diverse oldtimers die te bewonderen zijn aan de rand van het dorp.

Kijk voor het volledige programma op www.hoeverdorpsfeest.nl

Roofvogelshows tijdens het Hoeverdorpsfeest.