41,32,354,361.686829
41,32,354,361.686829 (Foto: )

Zomerexpositie in Strandvondstenmuseum

CASTRICUM - De Scheveningse Els van Asten (1951) exposeert tot en met 31 augustus in het Strandvondstenmuseum in Castricum.

Van Asten hield zich eerst bezig met zeefdrukken - dat onder meer leidde tot een mooie opdracht van Levi Strauss - maar is inmiddels overgestapt op de schilderkunst. In die beginperiode maakt zij figuratieve, meestal vierkante, schilderijen. Schilderijen die door de kijker niet zelden als Afrikaans werden bestempeld.

Verschuift

Haar illustratieve achtergrond komt in deze schilderijen duidelijk naar voren. In de loop der jaren verschuift dit figuratieve langzaam naar een meer abstracte vormgeving, terwijl de vierkante vorm ook meer en meer verlaten wordt. Grote meer-luiken, veelal drieluiken, tezamen één afbeelding vormend, worden de nieuwe insteek. Een insteek welke zich vervolgens door het werken op kleine doekjes, door ontwikkelt naar 50- en zelfs 100-luiken. Veelal landschapjes en zeetjes welke door hun samenstelling een groot kleurrijk werk vormen, waarin veel te zien is en blijft. Naast deze meer-luiken wordt inmiddels ook weer teruggegrepen naar een meer figuratieve werkwijze.

Naast het schilderen houdt Els zich ook bezig met tekenen en fotografie. Haar fotowerk zal in de toekomst op een aparte fotosite te zien zijn. De expositie start zondag 2 juni en duurt tot 31 augustus.

Het museum aan Geversweg 2A is open als de vlag uithangt of op afspraak, de toegang tot de exposities in het Strandvondstenmuseum is gratis.