Leerlingen van groep 5 op bezoek in de molen, hier op 'de luizolder'.
Leerlingen van groep 5 op bezoek in de molen, hier op 'de luizolder'. (Foto: Tessa Krop)

Persbericht Korenmolen Kijkduin

SCHOORL - Ruim zestig leerlingen uit de groepen 5 en 7 van de Teun de Jagerschool bezochten afgelopen week de korenmolen aan de Molenweg in Schoorl. Op verzoek van de molenaars helpen zij bij het vertellen van 'Verhalen van de molen'. Tijdens Open Monumentendag, zaterdag 14 september, werken de leerlingen samen met verhalenverteller Wim van Bokhorst.

Op bezoek bij Korenmolen

Op uitnodiging van Korenmolen Kijkduin verwerkten de kinderen hun beleving in uiteenlopende vormen in de klas. De molenaars zetten hiermee de deuren open om het bestaande onderwijs in verbinding te laten staan met een nog werkende korenmolen, in de directe omgeving van de school. CultuurPrimair ondersteunt daarbij.

Persoonlijke uitnodiging

De leerlingen kregen tijdens hun bezoek uitleg van vrijwillig molenaar Tessa Krop over de specifieke plek in hun dorp, de betekenis van dit oude werktuig in de geschiedenis van deze omgeving, de vroegere molenaars en het belang van een werkende molen. Bij aanvang van het schooljaar kregen leerlingen een persoonlijke uitnodiging van de molenaars om hun eigen verhalen over de molen te gaan schrijven, knutselen, fotograferen, zingen...

Live muziek

De kunstwerken, gedichten en filmpjes zijn op Open Monumentendag te bewonderen. Dan is er ook live muziek van Ellen en Jos Min. Ellen is sinds 2018 vrijwilliger op Korenmolen Kijkduin en helpt de molenaars bij het uitdragen van hun ambacht.

Kampeerterrein Buitenduin zorgt ook dit jaar weer voor de catering. Iedereen is welkom 'voor een bakje koffie met koek' in de tuin van familie Kroon, met zicht op de molen!

Vrijwillig molenaar Tessa Krop met leerlingen groep 7 op bezoek in de molen, hier op 'de maalvloer