Egmondia kreeg een flink pak slaag. In Beverwijk werd met 9-0 verloren van De Kennemers. (Foto: Egmondia).

Enorm pak slaag voor Egmondia

EGMOND AAN ZEE - Egmondia is in Beverwijk tegen de Kennemers tegen een grote nederlaag aangelopen. Dit tekende zich al snel in het begin van de wedstrijd af. Al in de vijfde minuut lag de bal al in het net achter doelman Roy Broertjes. Door slordig of eigenlijk helemaal niet wegwerken kwam de bal voor de voeten van een aanvaller van de Kennemers 1-0. Na 20 minuten werd deze stand verdubbeld, toen Dennis Blaauboer net te kort lengte had op een diepe bal te kunnen onderscheppen.

Het leer werd dankbaar aanvaard door de rechtsbuiten endeze schoot keihard in het dak van het doel binnen. Egmondia leek met een nog enigszins draaglijke stand de rust in te kunnen gaan, maar in de blessuretijd kende de scheidsrechter nog een penalty toe aan de thuisclub. Deze werd onberispelijk raak geschoten en ging men met een 3-0 stand de kleedkamer in. Maar eerlijkheid biedt te zeggen dat toen de score al veel hoger had kunnen zijn. Maat lat en paal stonden meer treffers in de weg. Na een paar minuten in de tweede helft lag nummer vier in de touwen. Leroy de Graaf in Egmond aan Zee ook al goed voor beide treffers scoorde na rust nog vier keer. Vlak voor tijd kwam de negende treffer op het scorebord te staan en Egmondia werd de dubbele cijfers bespaard om dat de scheidsrechter zelfs voor de 90ste minuut al affloot. Een enorme deceptie voor de Derpers, die in de wedstrijd tegen kampioenskandidaat de Kennemers geen schijn van kans hebben gehad. De komende twee wedstrijden zijn voor Egmondia van cruciaal belang voor behoud van de derde klasse. Zondag thuis tegen S.V.A. en op eerste Paasdag uit tegen Alkmaarse Boys.