White Stones boekte een knappe zege op FC Marlene en voorkwam dat het rechtstreeks zou degraderen. (Foto: Sander Kaaij)

White Stones verslaat FC Marlène

EGMOND AAN ZEE – In de voorlaatste wedstrijd heeft White Stones een belangrijke 2-1 overwinning geboekt op het veel hoger geplaatste FC Marlène. Voor White Stones een kostbare overwinning omdat door deze zege rechtstreekse degradatie naar de eerste divisie werd voorkomen. Nu degradeert het Helderse Zeemacht naar de eerste divisie.

FC Marlène kwam in sporthal Watertoren tegen White Stones met een gehalveerde selectie binnen de lijnen. Zonder Nabil Akaazoun (interland verplichtingen), Housain Jabir (blessure), Nigel Wijdenbosch (blessure) en doelman Peter Rozenbeek. Het betrouwbare sluitstuk was officieel geschorst, maar had zeker niet kunnen spelen omdat hij vader is geworden. Toch kwam FC Marlène in de vierde minuut op voorsprong door een treffer van Mo Attaibi, maar amper zes minuten later scoorde Luc Schuffelen de gelijkmaker. Kort na de rust scoorde Raymond de Waard. de 2-1.