Stan Nijhuis pakte goud met een sprong van 2.07.
Stan Nijhuis pakte goud met een sprong van 2.07. (Foto: aangeleverd).

Goud voor Timme Koster en Stan Nijhuis

EGMOND-BINNEN - Timme Koster was gebrand om voor een podiumplek te gaan. In een sterk veld moest hij alles uit de kast halen om dit voor elkaar te krijgen. Met een prachtige tijd van 13.97, wat naast een persoonlijk record ook een clubrecord is bij Trias. De clubrecord stond op de naam van Dave Wesselink die met 13.99 al een scherpe tijd had neergezet. Op het heetste moment van de dag, van 34 graden, snelde hij naar het brons. Waarbij hij niet ver van de tweede plek vandaan zat. Timme laat zien dat hij zich goed kan meten met de snelste jongens van Nederland en het beste uit zichzelf kan halen.

Door tactisch te springen, liet Stan met vier sprongen de concurrentie achter zich

Het NK was voor Stan Nijhuis zijn eerste outdoor wedstrijd van dit seizoen. Door een voetblessure kon hij in zijn voorbereiding geen wedstrijden springen. Ondanks dat hij wedstrijd ritme miste, wist hij het goud met 2.07 binnen te halen.

Tactisch

Door tactisch te springen, liet Stan met vier sprongen de concurrentie achter zich. Hij sloeg de 2.05 en sprong in zijn eerste poging over de 2.07. Zijn concurrent wist deze hoogte niet te halen, waardoor Stan verzekerd was van het goud. Stan heeft nog 1 keer een sprong gemaakt op 2.14, helaas gooide hij met zijn hak de lat er af.

Zweden

Doordat Stan over enkele weken het EK in Zweden gaat springen, besloot hij te stoppen. Met een goed gevoel en als Nederlands kampioen reist Stan af naar Zweden en probeert daar weer grote hoogtes te bereiken. Beide atleten maken onderdeel uit van de topsportgroep van AVTRIAS (www.topsportrias.nl) Onder begeleiding van Sven Ootjers weten de atleten zich begeleid door een van de beste trainers van Nederland.

Een bronzen plak voor Timme Koster.