Ringsteken Bakkum zeer succesvol.
Ringsteken Bakkum zeer succesvol. (Foto: Photographer: Mark Nijholt)

BAKKUM - De 31e editie van het Ringsteken in Bakkum is zondag 30 juni een succes geworden. Met 54 deelnemers, waarvan tien paarden onder het zadel, vijftien aangespannen combinaties en 29 oldtimer trekkers was het een geweldige dag. Ringmeester Hein Poel leidde alle pony's en paarden in goede banen en Arnold Res nam de oldtimer trekkers voor zijn rekening. Bert Hooft en Cees Duijn mochten dit jaar het evenement openen met hun aangespannen combinaties.

Heerlijk dagje Ringsteken Bakkum

In de ochtend reden de oldtimer trekkers een vernieuwde toertocht door de polder onder begeleiding door Pieter Gijzen, Arnold Res en Michiel Mooij. De paarden onder het zadel gingen daarna van start om 13.00 uur en streden daar dapper om de Siem Mooij Prijs. Rosa Scheper sleepte met haar Hiswa P.J. voor het tweede jaar op rij de eerste prijs en daarmee de Siem Mooi prijs in de wacht. Tessa Brands met Lou Lou steeg van de derde plaats vorig jaar naar de tweede plaats jaar dit jaar. Als derde eindigde Zoe Schuit met haar Paletta. Meike Brands deed haar debuut dit jaar met Sjonnie en mocht de troostprijs in ontvangst nemen.

Spannende barrage

In de rubriek het aangespannen paard moest er nog een spannende barrage gereden worden om de tweede plaats tussen vier combinaties uiteindelijk ging Marianne en Ellen Wijdenes uit Medemblik ermee vandoor. Cees en Rianne Duijn waren onaantastbare 1e geworden met een totaal van 24 punten en namen de Cees Poel Prijs mee naar huis. Femke Baltus en Sanne welp waren derde geworden met Bliksem. Gevolgd op de vierde plaats was Marianne in ‘t Veld en Bouwe Snijders met Vosje en Rosanne Wentink en Sjarisa Swart met Angel op de vijfde plaats. De troostprijs was voor Sem van Egmond en Danique Scheerman met Noppes in hun opvallende aardbeien kar. Bij de Oldtimer trekkers won Jan Borst de eerste prijs met zijn kleinzoon Moos op de Mc Cormick. Wilma Gorter en Sil Beentjes won het origineelste geheel met de Holder B12 en Rob van de Krocht reed mee met zijn nieuwe oldtimer Masseu Harris Pony 820D en won hiermee de oppoets prijs. De Troostprijs was voor Rein van de Lageweg uit Uitgeest met zijn Mc Cormick DLD2. Rob van Veen versloeg dit jaar de voor de eerste keer het evenement op fantastische wijze.






Veel spanning bij de deelnemers van het evenement.