Sandy Dekker overhandigt de nieuwe fiets aan Jaap Dekker, al vijftig jaar postbezorger in Egmond.
Sandy Dekker overhandigt de nieuwe fiets aan Jaap Dekker, al vijftig jaar postbezorger in Egmond. (Foto: VINCENT DE VRIES)

Vijf jaar Bikeshop Egmond

EGMOND AAN ZEE - Wat doe je als je vijf jaar bestaat? Dat blik je even terug, kijkt vooruit én je viert een klein feestje. Zo ging het precies bij Bikeshop Egmond, de fietsenzaak waar met liefde en plezier wordt gewerkt, bestond vrijdag 19 april vijf jaar.

"Klanten kregen wat lekkers en wie vanaf nu bij ons een fiets koopt, krijgt maar liefst vijf jaar garantie. Bovendien kreeg Jaap Dekker - al vijftig jaar postbezorger - vrijdag zijn nieuwe fiets", zegt Sandy Dekker, die Bikeshop Egmond samen met haar man Carl runt.

Lokale ondernemers

"We zijn lokale ondernemers en geen onderdeel van een keten. Dat geeft ons de vrijheid om zelf een koers te bepalen en die slaat aan, want we zijn midden in de economische crisis begonnen en zijn nu een begrip in de omgeving. We hebben ook écht aandacht voor onze klanten en dat wordt gewaardeerd. Carl is de techneut en weet onder meer veel van elektrische fietsen. Zelf ben ik arbeidsdeskundige en samen kunnen we maatwerk leveren. Zo kunnen we mensen met fysieke klachten goed adviseren om toch mobiel te blijven. Dat is ook ontzettend belangrijk, want zo blijf je bewegen. Bovendien kunnen we ontzorgen op maat.

Zo hebben we bijvoorbeeld een haal- en brengservice."

Aangepaste fietsen

Bikeshop Egmond kijkt vooruit en voorziet veel aangepaste fietsen. "We kunnen nu al - in samenwerking met de gemeente - een duofiets aanbieden; die wordt zowel aan Egmonders als badgasten verhuurd. Dat is toch fantastisch?! Stel je een voor dat je in de Prins Hendrik woont, maar nooit meer in het duingebied komt. Dan is zo'n fiets toch een uitkomst?! Je kunt de fiets inclusief vrijwilliger huren."

Langer thuis wonen

Verder voegen we steeds meer aangepaste fietsen toe aan ons assortiment, zoals driewielers. We merken dat mensen steeds langer thuis wonen, maar hebben dan wel aangepaste middelen nodig."

Bike Shop Egmond verzorgt de verkoop, verhuur, onderhoud en reparatie van fietsen. Ze zijn dealer van onder meer Qwic, Scott, Sparta, Urban Arrow en Thirty8. Ook voor fraaie accessoires, sportvoeding en cadeautjes voor fietsliefhebbers, ben je bij Bikeshop Egmond aan het juiste adres. En dat adres is Trompstraat 17, 1931 EL, Egmond aan Zee.

Kijk voor meer informatie op www.bikeshopegmond.nl. Tip: loop lekker de winkel binnen en bekijk met eigen ogen wat voor mooie fietsspullen ze hebben.