Lezers schrijven...

'Ongelofelijk, staat er weer een stuk over de "Blauwe Paal" in de media, zonder ook maar één keer de echte afbeelding te zien van de echte! Weer gaat het over kunst etc. De echte staat scheef en aangeheeld met te lichte tint grijs cement iets verderop in de berm waar deze al honderden jaren staat.

Mijn Derreper hart huilt

Daar moeten de 'kunstenaars' eens naar kijken, hoe deze weer recht te zetten en geef het aangeheelde een passende kleur grijs, zelfs decennia oud Mos is er op aan te brengen door een echte kunstenaar. En dan het paard, waarom toch staat deze permanent op deze plek, verplaats deze een keer naar Egmond aan de Hoef of Egmond Binnen waar het vol loopt met paarden, zeg nou eerlijk, wat heeft dit kunstobject voor connectie met ons Derrep?

Verzin iets

We zijn van oudsher een vissersdorp, dus verzin eens iets in die richting. En dan onze vuurtoren J.C.J. van Speijk, het is ronduit beschamend dat hier geen voortgang in zit, natuurlijk is het een kwalijke zaak dat er Chroom-6 in de verf zit maar neem van mij aan dat dit al tientallen jaren bekend is, het zit bijna overal in, zelfs in bepaalde voeding, creëer een soort cocon om de vuurtoren en ga aan de gang! Dan het gekissebis over de voetballocaties, door handjeklap politiek heeft het Egmondia terrein vooralsnog een natuur bestemming gekregen…..als dit terrein dan toch geen sportlocatie wordt, bouw hier dan de zo hard nodige woningen, nu worden 'starters' de zomerhuizen uitgejaagd!

Overvol geparkeerde straten

Als laatst dan ons overvol geparkeerde straten, we zitten in het voorjaar maar nu kunnen de eigen bewoners hun auto amper kwijt, ik verhuur ook maar mijn gasten staan op mijn buurt en nergens anders, door allerlei vreemde regels staan de auto's van elders bij ons in de straat, ook van de hotels. Kijk eens naar Katwijk, die heeft een parkeergarage voor 600 plaatsen in het Zeeduin, en zondags gratis parkeren! Maar ja, bij onze gemeente gaat het om kwantiteit en niet kwaliteit, de melkkoe moet koste wat kost in leven gehouden worden.

Bert Stam, Egmond aan Zee.