Mevrouw Vera de Goed stopt na zestig jaar lidmaatschap van gymnastiekvereniging Achillis.
Mevrouw Vera de Goed stopt na zestig jaar lidmaatschap van gymnastiekvereniging Achillis. (Foto: aangeleverd)

Vera de Goede: 'Het is mooi geweest'

EGMOND AAN ZEE - Het bestuur van de gymnastiek vereniging Achilles kreeg een handgeschreven brief met de tekst: "Hierbij heb ik besloten mijn lidmaatschap op te zeggen. Ik word straks 85 jaar en ben 60 jaar lid van Achilles. Ik vind het mooi geweest. Groetjes Vera de Goede". Voor het bestuur van Achilles een goede reden om mevrouw de Goede, Vera, na zoveel jaren trouw lidmaatschap, in de bloemetjes te zetten.

85-jarige Vera de Goede zegt lidmaatschap Achilles op

"Mevrouw de Goede is voor haar leeftijd een zeer vitale vrouw. In Alkmaar is het allemaal begonnen. Zij ging daar al op jonge leeftijd bij de gymnastiekvereniging. Na het huwelijk is zij in Egmond aan Zee komen wonen en ging als jonge moeder in 1962 op de gymnastiek bij Achilles. Uit deze tijd heeft zij nog mooie diploma's bewaard. Van haar zeven jaar geleden overleden echtgenoot, die ook lid van Achilles was, heeft zij nog een diploma uit 1947. Ook haar oudste dochter was lid van de gymvereniging. Mevrouw de Goede ging met haar schoonzus en een paar vriendinnen naar Achilles en is dit altijd blijven doen. Vera is geen thuiszitter. Zij loopt dagelijks haar rondje van ongeveer een uur. Het fietsen gaat niet meer, dat wordt te gevaarlijk.

1De afstand lopen van haar huis naar de sporthal heen en weer wordt echter te veel. 'Het is mooi geweest'. ''Mocht je nu denken dat Vera bij de pakken neer gaat zitten, dan heb je het verkeerd. In de schuur staat een hometrainer, zij verzorgt de tuin en doet nog vrijwilligerswerk in de Agnes. Het mag dan mooi zijn geweest, het leven houd nog lang niet op. Wij wensen Vera nog vele gelukkige jaren met haar kinderen en kleinkinderen.''