Egmondia verliest van Alkmaarsche Boys.
Egmondia verliest van Alkmaarsche Boys. (Foto: DP Sportfotografie)

Egmondia verliest degradatiekraker in Alkmaar

EGMOND AAN ZEE - Het is Egmondia, op Eerste Paasdag in Alkmaar, niet gelukt om als winnaar van het veld af te stappen bij Alkmaarsche Boys. Iets wat er in de eerste twintig minuten zeker naar uit zag maar uiteindelijk niet zo mocht zijn.

Egmondia begon sterk en leek na een minuut of 5 al op voorsprong te komen. Jip van der Himst stoomde aan de linkerkant door, zette een één-tweetje op met Justin Recourt en ronde met zijn rechter keurig af. De grens- en scheidsrechter dachten echter een handsbal gezien te hebben tijdens de aanname van Jip en het doelpunt werd afgekeurd. Niet veel later kwam Egmondia alsnog op voorsprong. Jip verzorgde nu de opbouw. Na goed samenspel op het middenveld gaf hij de steekbal naar voren op Dennis Blaauboer. Dennis zijn schot werd nog gekeerd door de keeper maar kwam toen voor de voeten van Justin Recourt die keurig afrondde en de 0-1 op het scorebord zette. Na de drinkpauze, die was ingelast vanwege het warme weer, viel Egmondia erg terug en nam Alkmaarsche Boys het initiatief. De gelijkmaker was het resultaat van een schot uit de tweede lijn die via een Egmondiaan, die een blok probeerde te zetten, van richting veranderde en zo in het doel viel. Nog geen 5 minuten later kreeg de thuisploeg een vrije trap op zo'n 25 meter die strak in de kruising werd geschoten; 2-1. Egmondia zette voor rust nog aan wat tot een doelpunt van Egmondia leidde. Het was echter de tweede goal die, onder dubieuze omstandigheden, werd afgekeurd. Één van de Egmondia aanvallers stond buitenspel maar de maker van het doelpunt zeker niet. Het resultaat was dat Egmondia met een achterstand de rust in ging. Meteen na rust werd de schade groter, het nog voor de 50ste minuut toen Alkmaarsche Boys op 3-1 kwam en om die reden konden zij steeds meer achteruit voetballen. Zij lieten Egmondia komen en hielden veel spelers achter de bal. Egmondia kwam vanaf de penaltystip op een 3-2 stand. Na wat duw- en trekwerk in het zestienmeter gebied gaf de scheidsrechter een penalty. Marc Min nam de penalty perfect, kiezelhard werd hij achter de kansloze keeper geschoten. In het laatste deel van de wedstrijd probeerde Egmondia logischerwijs een slotoffensief te produceren maar door de ruimte die er daardoor achterin viel diende de ploeg uit Alkmaar de genadeklap toe. Een verwoestend schot belandde diagonaal in de linkerkruising en zorgde voor de 4-2 eindstand. Door de nederlaag vergroot de ploeg uit Alkmaar de voorsprong op Egmondia en is de 11de plaats steeds verder uit het zicht geraakt voor de Egmondianen. Dat is de plek die aan het einde van het seizoen zorgt dat er geen nacompetitie gespeeld hoeft te worden. Het lijkt er na deze wedstrijd dus op dat Egmondia zich op moet maken voor die nacompetitie. Laten wij hopen dat er in het resterende programma nog wat punten gepakt zullen worden zodat de blauwhemden op een positieve manier aan de nacompetitie kunnen beginnen.