Egmondia verspeelt voorsprong in blessuretijd.
Egmondia verspeelt voorsprong in blessuretijd. (Foto: Pexels.com)

Egmondia verspeelt voorsprong in blessuretijd

EGMOND AAN ZEE - Na de ruime nederlaag vorige week wachtte Egmondia de zware uitwedstrijd tegen De Rijp. Deze keer zat het voor de blauwwitten mee. Want al in de 6de minuut kwamen de mannen van Jan waagmeester (invaller coach) op voorsprong.

Een prima paas van Tom Blaauboer leek in eerste instantie onhaalbaar voor Mats Stam. Maar door diens snelheid wist hij de bal binnen te houden en zijn tegenstander fraai te passeren. Bij de achterlijn behield hij goed het overzicht en stelde Justin Recourt in staat om vernietigend hard uit te halen 0-1. Egmondia voetbalde in deze fase zeer sterk en in de 36ste minuut werd de score verdubbeld. Met een magnifiek schot in de kruising liet de sterk spelende Boet Wijker de keeper kansloos 0-2. De strijd ging redelijk gelijk op en verder dan een kans, die ontstond nadat de verdediging van Egmondia te veel vrijheid weg gaf, kwam de thuisclub niet.

Accent

Het accent, zo zei Jan Waagmeester, moet op het middenveld liggen. Dit lukte goed in deze wedstrijd. Toch kwam de 1-2 op het scorebord te staan nadat een goede voorzet werd binnen geschoten. Toen tien minuten voor tijd Justin Recourt (opnieuw hij weer) zijn tweede treffer van de middag liet aantekenen leek er voor de "derpers" geen vuiltje meer aan de lucht. Echter de blessuretijd werd Egmondia fataal.

Raak schieten

Doordat De Rijp twee keer binnen twee minuten raak kon schieten eindigde de wedstrijd in 3-3. Naast het feit dat men zich kon afvragen waarom de scheidsrechter zoveel tijd bijtrok, had Egmondia het nooit zo ver mogen laten komen.