Egmond viert 'Samen Leven in Vrede'.
Egmond viert 'Samen Leven in Vrede'. (Foto: lev dolgachov)

Egmond viert 'Samen Leven in Vrede '

EGMOND-BINNEN - Het festival van de internationale dag van het Samen Leven in Vrede vindt plaats op donderdag 16 mei op het landgoed van 't Liobaklooster in Egmond-Binnen.

Luisteren en deelnemen aan muzikale optredens en workshops

De bijeenkomst start om 17 uur waarna de deelnemers kunnen luisteren en deelnemen aan verschillende muzikale optredens, workshops van zowel kunst, cultuur als filosofie. Het Amanifonds, de School voor Vrede en het Huis van Vrede heten jong en oud van harte welkom deel te nemen aan dit festival.

Vreedzaam geluid

"We willen deze internationale dag benutten als gelegenheid om een vreedzaam geluid in de samenleving handen en voeten te geven", aldus de organisatie. De dag staat tot 21 uur in het teken van een ontmoeting en vrede door middel van kunst, concerten, workshops van mozaïek, kaarsen maken, schilderkunst, communicatie en ook hapjes uit verschillende culturen.

Slotviering

De slotviering vindt plaats in de Kapel met aansluitend een iftar-maaltijd. De toegang is gratis voor zowel ouderen als kinderen. Het Liobaklooster bevindt zich op de Herenweg 85 te Egmond-Binnen.

Meer weten? Kijk voor informatie op www.schoolvoorvrede.nl
en www.huisvanvredealmere.nl .


Altijd al boswachter willen worden?

REGIO - Elke derde zondag van de maand wordt een Buitendag voor kinderen georganiseerd bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Iedere maand nieuwe activiteiten die passen bij het seizoen. Zo beleef je met het hele gezin een heerlijke dag buiten in de natuur. Kinderen kunnen deelnemen aan vier activiteiten waarvoor een strippenkaart gedownload kan worden op www.staatsbosbeheer.nl/buitendagschoorl. Zondag 19 mei vanaf 11.00 uur is een dag voor iedereen die boswachter wil(de) worden.

Heerlijke dag buiten in de natuur

Elke uur gaat de Schoorlse Duinengids met de kinderen op pad om een boommeting te doen en het grondwaterpeil te meten.

Op de foto

Ze kunnen samen met de boswachter op de foto in de boswachtersauto, leren over dennenbomen en knutselen met dennenappels en andere vondsten. Afsluitend kan er popcorn gepoft worden op een vuurtje.

Buitencentrum Schoorlse Duinen is gevestigd aan Oorsprongweg 1, 1871HA in Schoorl. Openingstijden: 10.00 tot 17.00 uur van maandag tot en met zondag. Betaald parkeren.