Soefisme

EGMOND-BINNEN - In het Woensdagochtend-café van 2 oktober van 10.30 uur tot 12.00 uur komt Annemieke Bouman vertellen over soefisme: wat is soefisme, waar komt het vandaan, welke boodschap draagt het uit en is er soefisme in Nederland? Wat hebben de dansende derwisjen met soefisme te maken? Benieuwd? Dorpshuis De Schulp is te vinden aan Visweg 45 in Egmond-Binnen. De workshop/lezing is gratis.

Stiltewandeling

CASTRICUM - Vanaf de parkeerplaats van bezoekerscentrum De Hoep gaat op maandag 30 september om 9.30 uur weer een stiltewandeling van start. De deelnemers lopen in stilte door het mooie duingebied. Deelname is gratis, een geldige duinkaart is wel noodzakelijk. Iedereen is van harte welkom. Na afloop is gelegenheid om op eigen kosten een kopje koffie/thee te drinken bij Johanna's Hof.

Wieler 3 daagse

ALKMAAR - Nummers 1, 2 én 3 EK Stayeren aan de start bij Wieler 3 daagse Alkmaar op 31 oktober en 1 en 2 november. Het gehele podium van het Europees Kampioenschap Stayeren in Pordenone (Italië) staat eind oktober aan de start. Tickets via www.w3da.nl/tickets.

Poppentheater

SCHOORL - De internationaal befaamde poppenspeler Neville Tranter komt met zijn voorstelling Looking Back op 27 september om 20.15 uur naar Theater aan de Kim in Schoorl aan Bovenweg 6 in Schoorl. Neville Tranter is een bijzondere poppenspeler voor volwassenen.