Ambachtelijke Abdijmarkt in Egmond-Binnen.
Ambachtelijke Abdijmarkt in Egmond-Binnen. (Foto: aangeleverd),

Ambachtelijke Abdijmarkt

EGMOND-BINNEN - De Abdij van Egmond vormt zaterdag 31 augustus het onderkomen voor de ambachtelijke abdijmarkt. Er is van alles te zien en te beleven. De broeders gaan met bezoekers in gesprek over het monastieke leven. De monniken geven rondleidingen door de tuinen van de abdij en vertellen over de bewogen historie van de abdij.

Neem een kijkje in de Vlindertuin van broeder Frans en ga mee met een rondleiding rond de Abdij of in de kruidentuin: om 11.00 en 14.30 uur is er een natuurondleiding langs het project Levende Aarde (groentetuin, Strabotuin en groentekas). Om 11.15, 13.00 en 14.00 uur voert een rondleiding terug in de bewogen historie van de abdij. Ontdek hoe een blok hout een kaarsenstandaard wordt en volg een demonstratie beeldhouwen of kaarsen beschilderen.

Struin door de Abdijwinkel en geniet van huisgemaakte fruitsappen, broodjes en gebakjes vanuit de abdijkeuken. De zusters van het Liobaklooster verkopen producten uit het eigen atelier en de eigen weverij.

Honing

In de Abdijwinkel kunt u terecht voor kaarsen, boeken, religieuze producten en abdijproducten zoals kaas, olie, jam, kaas, honing en producten uit andere abdijen.

De Abdijmarkt vindt plaats op zaterdag 31 augustus in de tuinen van de Abdij, ingang: Abdijwinkel, Vennewatersweg 27a, 1935 AR Egmond-Binnen, van 10.00 tot 15.30 uur.