Maestro Lamoraal van Egmont

EGMOND-BINNEN - Wie mag zich zaterdagavond 16 maart 'Maestro Lamoraal van Egmont' noemen? Daar gaat het om tijdens het concert in Dorpshuis Hanswijk.

Maestro's dirigeren zowel verplicht werk als een zelfgekozen muziekstuk

Karin Baas, Cees Ciliacus, Edwin Buijs en Ingrid Kluft zijn Maestro's die om 20.00 uur het stokje van de dirigent overnemen in het dorpshuis en het orkest onder hun leiding laten musiceren.

Jury

De maestro's dirigeren zowel een verplicht werk als een zelfgekozen muziekstuk. De vakkundige jury bepaalt wie zich aan het eind van de avond 'Maestro Lamoraal van Egmont' mag noemen.

Hard gerepeteerd

De afgelopen weken hebben zij hard gerepeteerd met dirigent Michael de Graaf en Martin Wittebrood, hebben de basiskennis van het stokje zwaaien tot zich genomen en tips en trucs gekregen om het orkest te laten doen wat zij willen.

Zonder ervaring

Een viertal kandidaten zonder enige ervaring op het gebied van dirigeren, strijden deze avond strijden om de felbegeerde titel 'Maestro Lamoraal van Egmont'.

Het concert begint om 20.00 uur. Kaarten à €5,00 zijn te bestellen via www.lamoraalvanegmont.nl/kaarten of op de concertavond aan de deur.