Oorlogsmonument klaar voor 4 mei herdenking.
Oorlogsmonument klaar voor 4 mei herdenking. (Foto: aangeleverd).

Oorlogsmonument klaar voor herdenking

EGMOND AAN ZEE - Groep 8 van obs de Driemaster heeft afgelopen week voor gezorgd dat het oorlogsmonument aan de Voorstraat er weer netjes uitziet. Al het onkruid is tussen de stenen verwijderd, oude plantjes weggehaald en nieuwe plantjes geplant.

Elk jaar zorgen de kinderen ervoor dat het monument er netjes uitziet

Het oorlogsmonument is geadopteerd door groep 8 van de Driemaster. Elk jaar zorgen de kinderen uit de hoogste groep ervoor dat niet alleen het monument er netjes uitziet maar ook dat er teksten worden voorgedragen.

Bloemstuk

Ook wordt er een bloemstuk namens de kinderen gelegd en staat een aantal kinderen met fakkels de stille tocht op te wachten bij het monument.

Tweede Wereldoorlog

Ook dit jaar heeft de klas weer veel aandacht besteed aan lessen over de Tweede Wereldoorlog en vooral stil gestaan bij de gevolgen ervan. Tijdens deze weken is groep 8 op bezoek geweest bij het Verzetsmuseum in Amsterdam.


Messentrekker in de kraag gevat

EGMOND AAN DEN HOEF- De messentrekker die drie vrouwen stak is mogelijk aangehouden. De politie heeft de verdachte - een 23-jarige man uit Julianadorp - in de kraag gevat. De incidenten vonden plaats in november en januari. Een 18- en 52-jarige werden 22 november aangereden door een auto en vervolgens met een voorwerp gestoken.

De 18-jarige Esmee uit Egmond aan den Hoef raakte op dezelfde wijze gewond toen zij vier dagen later in haar woonplaats een rondje aan het hardlopen was.

'De 23-jarige verdachte is een bekende van de politie'

Zij werd in haar borst gestoken en liep verwondingen op aan een long en een hartzakje. De tiener lag enige tijd op de intensive care. "De 23-jarige verdachte is een bekende van de politie, maar niet eerder door ons met dit soort grote zaken in verband gebracht'', aldus een politiewoordvoerster tegen het Algemeen Dagblad. De man wordt de hele dag in etappes verhoord.' De politie denkt met de aanhouding de zaak te hebben opgelost. Over een motief kan de politie nog niets zeggen. Twee maanden later, op 26 januari, was het weer raak. Een 15-jarig meisje werd tijdens het fietsen in Barsingerhorn gepasseerd door een auto en met een scherp voorwerp in haar arm geraakt. De incidenten leidden tot grote onrust onder de bewoners. De politie kreeg ruim 150 tips binnen, nadat Opsporing Verzocht en Bureau NH van de regionale omroep aandacht aan de zaak hadden besteed. Het was voor de politie onduidelijk of de automobilist die betrokken was bij deze incidenten, dezelfde was en of er een verband was tussen de misdrijven. Na uitgebreid onderzoek door de informatie en sporen uit de vier afzonderlijke onderzoeken aan elkaar te koppelen, kwam de recherche op het spoor van de 23-jarige verdachte. Op deze manier kon ook de link tussen de vier incidenten worden gelegd.


De messentrekker die drie vrouwen stak is mogelijk aangehouden.