Dodenherdenking in Egmond.
Dodenherdenking in Egmond. (Foto: Ivo de Rooij)

Dodenherdenking in drie dorpskernen Egmond

EGMONDEN - Het 4 mei comité Egmond heeft het programma voor de dodenherdenking op zaterdag 4 mei in de drie dorpskernen van Egmond aangekondigd.

Egmond aan den Hoef

Herdenkingsbijeenkomst in de R.K. kerk in Egmond aan den Hoef. Zaterdag 4 mei, aanvang: 19.15 uur. Met medewerking van het koor 'Soli Deo Gloria' onder leiding van Wim Noteboom. St. Jozefschool en OBS De Boswaid. Sprekers: wethouder Jan Houtenbos en pastoor R.B.J.J.M. Scheltinga. 20.00 uur: herdenking bij het monument voor de kerk met medewerking van muziekvereniging Lamoraal van Egmont.

Egmond aan Zee

Herdenkingsbijeenkomst in de P.K.N kerk. Zaterdag 4 mei, aanvang: 19.00 uur. Met medewerking van het Oud-katholiek Ste. Agneskoor, onder leiding van Laura Zwart – Vuil. Jan G. Hille, orgel. Sprekers: raadslid Solita Groen- Bruschke en pastoor Nico Mantje. Aansluitend 19.30 uur Stille tocht naar het monument aan de Voorstraat. 20.00 uur: herdenking bij het monument voor de ingang naar de begraafplaats.

Egmond Binnen

Herdenkingsbijeenkomst in de Abdijkerk. Zaterdag 4 mei, aanvang: 19.00 uur. Met medewerking van het 'projectkoor Egmond-Binnen' o.l.v. Pim Abbestee. OBS De windhoek. Sprekers: wethouder Erik Bekkering en ds. H.R. Hummelen. 20.00 uur: herdenking bij het monument aan de Abdijlaan met muziekvereniging Eensgezindheid onder leiding van Marije Koopmans.

Na afloop is er om 21.00 uur een (gratis toegankelijk) klassiek concert in de Ruïnekerk Bergen.