Online discussiëren via Dorpsbelangen 'de Parel'

EGMONDEN - Het bestuur van 'de Parel' heeft zich start op een online platform om meningen te peilen. Eerst werd gedacht een dorpsvisie te schrijven, maar een meer dynamische uitwisseling van meningen lijkt 'de Parel' een betere weg. Het is de bedoeling dat 'de Parel' regelmatig een onderwerp bij de inwoners peilt via online discussie.

Het is een platform van Argu.co Deze heeft ruime ervaring met gemeenten, die op deze manier de meningen/ideeën van inwoners peilen. Dit zijn onder meer Hollands Kroon en Alkmaar. Hoe werkt het? Er kan worden aangegeven of men het al dan niet met vragen/stellingen over het onderwerp eens is. Het voordeel is dat er voor- en tegenargumenten worden ingebracht. De argumenten voor en tegen verduidelijken de dorpsmening. Per onderwerp wordt uitgenodigd om zelf ideeën aan te dragen, waarop dan weer kan worden gereageerd. Daarmee ontstaat een beeld wat in Egmond aan Zee leeft over een bepaalde onderwerp. Het bestuur van 'De Parel' gaat met de uitkomsten aan de slag en over onderwerpen gaan waarbij de gemeente kan helpen.

Per onderwerp wordt een tijdspad vastgesteld in overleg met de gebiedsregisseur van de gemeente, zodat er in maximaal drie maanden kan worden gemeld of een onderwerp of idee haalbaar is.