Afbeelding
(Foto: )

Bij Filmhuis Schoorl in De Blinkerd worden vrijdag 8 november twee films van The Coen Brothers vertoond.

Om 15.00 uur draait 'Burn after Reading', een komische misdaadfilm uit 2008 met in de hoofdrollen George Clooney. Frances McDormand, Brad Pitt en John Malkovich. Osbourne Cox is een voormalige CIA-agent die na zijn ontslag begint aan zijn memoires. Zijn inhalige en overspelige vrouw ziet de digitale versie daarvan aan voor hun financiële gegevens en gaat ermee aan de haal. Wanneer die gegevens vervolgens op straat komen te liggen, zien twee maffe, gewetenloze sportschoolmedewerkers het aan voor gevoelige CIA-informatie en proberen Osbourne te chanteren.

'Burn after Reading'

'The Big Lebowski'

De komische misdaadthriller 'The Big Lebowski' uit 1998 begint om 20.00 uur. De hoofdrollen in deze cultklassieker worden gespeeld door Jeff Bridges, John Goodman, Steve Buscemi, Philip Seymour Hoffman en Julianne Moore. De bowlende en blowende flowerpowerman Jeff 'The Dude' Lebowski is the 'laziest man of Los Angeles County'. Criminelen verwarren hem met zijn naamgenoot, een oude rijkaard, en komen bij hem verhaal halen. Zijn twee bowlingvrienden Walter en Donny vinden dat hij het er niet bij moet laten zitten en sporen hem aan bij de Big Lebowski langs te gaan.

Kaarten à € 10,- (€ 7,50 onder de achttien jaar) zijn te bestellen op www.filmhuisschoorl.nl of aan de kassa voor de voorstelling.

Een toegangskaart geeft tevens recht op een consumptie na afloop van de filmvoorstelling. Er is geen pauze.

Afbeelding