Egmond-Pier-Egmond wordt fietsspektakel

EGMOND AAN ZEE - Duizenden mountainbikers van Egmond-Pier-Egmond starten op zaterdag 11 januari om 10.30 uur op de Boulevard Noord van Egmond aan Zee langs Wijk aan Zee. Voor het publiek is het een spektakel om te zien hoe hier de renners met hoge snelheden van start gaan. Ook dit jaar staan er weer wereldtoppers aan de start, zoals Lars Boom en Timothy Dupont. Daarna gaan er nog vele recreanten en businessteams het strand op voor een sportieve start van 2020.

Boulevard Noord decor strandrace

Vanaf de start rijden de deelnemers om vuurtoren J.C.J. van Speijk en via de hoofdstrandafgang naar het strand. Iedereen probeert in de eerste meters op de beste positie te zitten waardoor de start elk jaar direct voor spektakel zorgt. Ongeveer een uur later, rond 11.30 uur, komen de eerste renners weer terug in Egmond aan Zee en volgt de beslissende eindsprint naar de finish. Een genot om naar te kijken. Het spectaculaire parcours van 38 km gaat vanaf Egmond aan Zee tot de Pier in Velsen-Noord en weer terug. De 4.000 deelnemers treffen onderweg veel uitdagingen, zoals strandafgangen, strobalen en trappen.

Inschrijven

Inschrijven voor de grootste strandrace van Nederland, georganiseerd door Le Champion, kan via www.egmondpieregmond.nl. Tot en met 30 december geldt het voordelige tarief, vervolgens geldt tot en met 8 januari het hogere tarief. Als toeschouwer kun je de race nog beter volgen met de Egmond-Pier-Egmond app 2020. Met de LiveTracking functie kunnen supporters de fietsers namelijk realtime volgen. En met de speciale selfietool kan iedereen zijn of haar ervaringen delen met vrienden.