Feestdagen

DE EGMONDEN - Alle werknemers van Rodi Media wensen u een hele fijn kerstviering toe. Eet niet te veel, want - zo kunt u hier links lezen - iedere kilo moet er weer af. Mocht het dan toch uit de hand lopen: geniet ervan.


Samenzang

EGMOND AAN ZEE - Vrijwel geheel in de traditie van de Anglicaanse kerk kunnen belangstellenden vrijdag 27 december weer genieten van 'A Festival of Nine Lessons and Carols' met Samenzang in de sfeervolle met kaarslicht omgedoopte Oud-Katholieke Ste. Agneskerk te Egmond aan Zee aan de Voorstraat 112.

De drie koren, het Ste. Agneskoor, het Gospelkoor the Seasingers en het Gregoriaans Mannenkoor zingen in afwisseling met het publiek weer een keur van Christmas Carols en de bekende Kerstsamenzang-liederen met Marianne Habets aan het orgel en Mariëlle Tromp-Zentveld aan de piano. De kerk is open om 19.00 uur, de aanvang 19.30 uur. Met het zingen van Once in Royal David's City, Joy to the world, Es ist ein Ros entsprungen, maar ook Minuit Chrétien, Hodi Christus natus Est en Puer Natus est Nobis wisselen de drie koren elkaar af met de lezingen van de Nine Lessons omlijst met ook Do you Hear me, Long time Ago in Bethlehem. Uiteraard komt het publiek aan bod met haar geliefde Nederlandse kerstliederen die het geheel tot een sfeervolle avond maken. De kerk is open om 19.00 uur, de aanvang is 19.30 uur. De pastores en een aantal van de koorleden verzorgen de negen lezingen omsloten door de zang van de verschillende koren.

Zie ook egmond.okkn.nl.


'Speijkers slaan'

EGMOND AAN ZEE - Bij restaurant van Speijk wordt volop gebouwd aan een verbeterde fundering en het bouwen van extra appartementen op het pand. Op de website van Rodi.nl/regio/Bergen zijn foto's te vinden.