Een goed toilet voorkomt dat kinderen ziek worden.
Een goed toilet voorkomt dat kinderen ziek worden. Jaco van As

Nederland-Batan helpt Indonesië

REGIO - Afgelopen dinsdag 3 december was Giving Tuesday. Giving Tuesday is een wereldwijde beweging om te geven en elkaar of anderen te helpen en Stichting Nederland-Batam deed daaraan mee.

Onder de slogan “Toegang tot schoon water en sanitaire voorzieningen maakt een wereld van verschil”, vragen zij aandacht voor de waterprojecten die, samen met lokale partners, op verschillende plaatsen in Indonesië willen realiseren. Zij zetten zich in voor toegang tot schoon water en goede sanitaire voorzieningen omdat het mensen helpt te ontsnappen aan armoede.

Stichting Nederland-Batam helpt al meer dan 30 jaar mensen in Indonesië te ontsnappen aan armoede. Armoede gaat over veel meer dan alleen een gebrek aan inkomen. Het zorgt voor een slechte gezondheid, slechte leefomstandigheden en kwetsbaarheid voor misbruik en uitbuiting. Het is een vicieuze cirkel, waarbij de gevolgen van armoede, diezelfde armoede alleen maar versterken. We helpen die vicieuze cirkel te doorbreken. Gebrek aan schoon water en goede toiletten is een van de schakels in de armoede cirkel. Om die schakel te breken bouwen wij watervoorzieningen en toiletten in afgelegen gemeenschappen in Indonesië.

In Nederland is het vanzelfsprekend om water te drinken uit de kraan en iedereen heeft thuis een toilet. Gebrek aan schoon water en sanitaire voorzieningen maakt mensen ziek. Maar als je ziek bent, kun je niet werken en niet naar school, terwijl dat juist essentieel is om te ontsnappen aan armoede.
Help mensen aan armoede te ontsnappen en steun aanstaande dinsdag onze waterprojecten.

Ga voor meer informatie over stichting Nederland-Batam naar de website www.neba.nl.

Voor veel mensen op het Indonesische platteland is een toilet niets meer dan een vieze latrine.