Bijzonder bankje

BERGEN - Aankomende maandag 9 december neemt wethouder Jan Houtenbos uit handen van Sebastiaan Verkade van Stichting De Noordzee een bijzonder bankje in ontvangst. Het bankje is gemaakt van zwerfplastic, dat 12 augustus tijdens de Beach Cleanup Tour verzameld is. 130 vrijwilligers raapten toen vele kilo's wegwerpplastic en restanten ballonnen tussen Bergen aan Zee en Egmond aan Zee. De gemeente Bergen heeft opdracht gegeven aan de coƶperatie Plastic Fantastic om dit afval te recyclen tot dit bijzondere bankje, dat nu een plaats krijgt in de hal van het gemeentehuis.

Schoon strand

De gemeente steunt de Beach Cleanup Tour van Stichting De Noordzee van harte. Wethouder Jan Houtenbos: "Als kustgemeente vinden we een schoon strand erg belangrijk. Daarom dragen we niet alleen financieel bij, maar hebben we ook het opgehaalde plastic in augustus laten verwerken tot het bankje, waar u nu op kunt zitten in het gemeentehuis."

Wegwerpplastic

De Beach Cleanup Tour is een initiatief van Stichting De Noordzee, die deze landelijke strandschoonmaakactie jaarlijks organiseert. Vrijwilligers konden zich aanmelden en de etappe van Bergen naar Egmond aan Zee zat in korte tijd helemaal vol. De nadruk van dit deel van de tour lag op het verzamelen van wegwerpplastic en de restanten van ballonnen.