Bianca en Georgette hebben de vlaggen gemaakt die door Bergen heen hangen ter ere van Koningsdag.
Bianca en Georgette hebben de vlaggen gemaakt die door Bergen heen hangen ter ere van Koningsdag. (Foto: aangeleverd)

De vlaggen van Koningsdag

De Oranje Vereniging Bergen heeft ons gevraagd om een stukje te schrijven, omdat wij dit jaar voor Koningsdag de oranje vlaggen die aan de kraampjes in de Stationsstraat hangen hebben gemaakt.

De opdracht kwam bij ons terecht, omdat iemand van de Oranje Vereniging aan het dineren was bij restaurant Onder de Linde en Bianca van Driest (eigenaresse van restaurant Onder de Linde) enthousiast vertelde over het 'Bohemian Party Flags' project waar zij met Georgette van Egmond mee bezig is. De dame in kwestie was zeer geïnteresseerd en Bianca liet de vlag zien, die toevallig in het oranje gemaakt was. De vlag werd gelijk voorgedragen aan het bestuur.

Sommige mensen moesten even wennen aan het feit dat het geen traditionele vlaggen waren, maar de meesten waren erg enthousiast en wij zijn daarom gelijk achter de naaimachine gaan zitten en om de 125 meter oranje vlaggen voor de Oranje Vereniging in elkaar te zetten. Wij gaan elk jaar naar de lappendag in Alkmaar en zo is het idee ontstaan om zelf leuke vlaggen te maken. Geen traditionele vlaggen, maar leuke feestelijke vlaggen in verschillende modellen; kort, lang, breed, smal, met lintjes en belletjes.

Daarnaast hebben wij ook stokken van bamboe met allerlei kleuren vlaggen eraan en zit je kleur er niet bij, wij maken ze ook op maat in de door u gewenste kleuren. Super leuk voor een tuinfeest, babyshower, sweet sixteen, bruiloft of andere speciale gelegenheden. Party Flags met een Bohemian tintje!

Wij zijn ontzettend enthousiast en wij krijgen er heel veel leuke reacties op. Heb jij ook interesse gekregen in deze vlaggen? Kom dan bij ons langs op Koningsdag, wij staan op het plein bij de groenteboer!

Bianca & Georgette