Het was genieten zondag tijdens Cantando in Coro.
Het was genieten zondag tijdens Cantando in Coro. (Foto: Rob Duin)

Cantando in Coro drukbezocht

SCHOORL - Onder de titel: Cantando in Coro brachten drie koren uit onze regio: Het Langedijker Koor, Adem-Noot uit Oudorp en het Schoorls gemengd mannenkoor een uniek gezamenlijk concert. In een nagenoeg uitverkochte Blinkerd zongen de drie koren zondag de sterren van de hemel onder leiding van hun dirigent Giancarlo Romita.

Giancarlo begeleidt deze drie koren wekelijks al jarenlang om hun hobby 'zingen met elkaar' te kunnen oefenen en waar nodig te presenteren. De klasse van de dirigent straalt uit in de zang en liederen die werden gebracht. Om goed op elkaar ingespeeld te zijn was er onder leiding van giancarlo de laatste weken flink geoefend . Met de voltallige koren werd daags voor het concert een generale repetitie gehouden in de Blinkerd, zodat men prima voorbereid was op het concert. Rond 200 koorleden zongen samen de mooiste liedjes uit hun repertoire, zoals: 'Zomaar een dag in Amsterdam, 'Somewhere between', het altijd mooie 'Rood zijn de rozen' en een impressie uit Anatevka "dagen , nachten',en nog vele andere prachtige liederen.

Solisten

De koorzang werd onderbroken door het optreden van enkele solisten: Leo Koorstra zong het heel oude Amsterdamse lied 'De dievenwagen', dirigent Giancarlo zong het mooie Italiaanse lied 'Amore, Amore', Anja Leek zong ingetogen het mooie en zeer gevoelige lied 'Amsterdam huilt' en Giancarlo zong met Henk van de Park het duet 'Perdere l'amore', aangevuld door Henk met de vertaling 'Als je alles weet'. Licht en geluid werden op uitstekende wijze verzorgd door de heren Henk de Haan en Theo de Jong. Zowel toeschouwers als koorleden hebben een unieke en prachtige middag beleeft in de blinkerd. Het zal niet elk jaar gebeuren, maar om de paar jaar zeker voor herhaling vatbaar!