Lucas, Elly, Felice en Ria van Louter Woonspecialisten heten u welkom in de winkel!
Lucas, Elly, Felice en Ria van Louter Woonspecialisten heten u welkom in de winkel! (Foto: Martijn Mulder)

Stijlevent bij Louter Woonprofessionals

SCHOORL - De woorden Louter en verf zijn al meer dan 100 jaar een begrip in Schoorl en omgeving, Eerst als schildersbedrijf maar tegenwoordig als complete woninginrichting waar u terecht kunt voor verf, behang, gordijnen, raamdecoratie, vloeren en woonaccessoires.

In 1906 richtte Gert Louter het schildersbedrijf op en in 1963 werd het bedrijf uitgebreid met een kleine winkel in verf en behang, opgestart door Riet Louter, de vrouw van Piet. Deze winkel, Decohome Louter, is langzamerhand overgenomen door de kinderen Lucas, Ria en Elly. In 2012 werd woninginrichter Pot in Schoorl overgenomen en was de huidige winkel een feit.

Complete metamorfose

Door de naamsverandering van Decohome Louter naar Louter Woonprofessionals en de toevoeging van het merk Home Made By heeft de winkel begin 2018 een complete metamorfose ondergaan. Aan het assortiment zijn meubels en accessoires toegevoegd zodat de winkel een totaal concept kan bieden voor de aanpak van de gehele woning van vloer tot plafond. De klant kan hierbij kiezen of hij zelf aan de slag gaat of het werk overlaat aan de professionals van Louter zoals een stylist, stoffeerder, schilder of behanger.

Woonstyliste

Door de toevoeging van woonstyliste Felice de Graaf aan het team kunt u bij Louter tegenwoordig terecht voor een compleet interieuradvies. Felice vertelt: "Naast het bedenken van complete interieurconcepten vind ik het ook een uitdaging om ruimtelijk te kunnen mee denken. Interieur draait niet alleen om kleur en aparte meubelen, maar ook om vormen en verrassende combinaties. Tijdens een inspirerende Design date bespreek ik met de klant welke ruimte(s) moeten worden aangepakt en inventariseren we welke van onze drie Design Services het beste aansluit bij de behoeften. Op deze manier halen we het meeste uit uw budget."

Stijlevent

Samen met collega styliste Marlies van Eekeren, van LieStilo uit Bergen, bedacht ze het Stijlevent, waarvan de eerste editie in het weekend van 11 en 12 oktober plaatsvindt. "Deze dagen laten we op een laagdrempelige manier zien hoe een stylist werkt en hoe we met de klant, binnen elk budget, een droomhuis kunnen realiseren. We maken een moodboard met behulp van tijdschriften en de kleurenwand. Mensen gaan zelf verf mengen en mogen lekker de hele winkel door om alle productgroepen te bekijken en stoffen te voelen. Uiteraard zijn wij er voor vragen en advies. Ook krijgt elke deelnemer een goodiebag mee naar huis!" Het Stijlvent op 11 oktober is al vol, dus wees er snel bij voor deelname op 12 oktober! Deelname is gratis en aanmelden kan via info@louter-woonprofessionals.nl.

De kracht van Louter

De kracht van Louter woonprofessionals is het uitgebreide assortiment, de hartelijke ontvangst, de ongedwongen sfeer, het professionele advies en de service. Ook nĂ¡ de aankoop. Lucas, Elly, Felice en Ria zien u graag in de winkel! Heereweg 135 in Schoorl, tel. 072-5091230, info@louter-woonprofessionals.nl.