Geniet van de vroege vogelconcerten in de Schoorlse Duinen.
Geniet van de vroege vogelconcerten in de Schoorlse Duinen. (Foto: aangeleverd)

Vroege vogelconcerten in duinen

SCHOORL - Kom naar Buitencentrum Schoorlse Duinen en ervaar een van de Buitengewone Belevenissen van Staatsbosbeheer. Zij wil u uitdagen om de natuur in te gaan. Buitengewone belevenissen zijn namelijk gewoon om de hoek te vinden.

In maart start de lente en de eerste vogels laten zich horen. Dit past perfect bij het lentegevoel, want wat is mooier dan op de vroege ochtend de vogels te horen fluiten. Ga zondag 31 maart om 08.00 uur mee om dit mooie natuurfenomeen te ervaren in een vroege vogelwandeling! De gidsen van het Buitencentrum nemen belangstellenden mee door de Schoorlse duinen, laten hen de mooiste plekken zien en leren hen een aantal vogels herkennen aan hun gezang. Neem een verrekijker mee!

Hoogste duin

Omdat het hoogste duin beklommen wordt, is de activiteit is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Kinderen zijn welkom vanaf acht jaar. Meer info is te vinden via www.staatsbosbeheer.nl/vogelsschoorl. Reserveer wordt aanbevolen, want er zijn slechts vijftien plaatsen beschikbaar. Deelnemen kost € 7,50, inclusief een kopje koffie, thee of chocolademelk.

Over het Buitencentrum

Buitencentrum Schoorlse Duinen is te vinden aan de Oorsprongweg 1 in Schoorl. Openingstijden: maandag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Let op: aan de Oorsprongweg is het betaald parkeren van 10.00 tot 19.00 uur.