AZ-speler Pantelis Hatzidiakos moedigt kinderen aan om vaker een boek te lezen.
AZ-speler Pantelis Hatzidiakos moedigt kinderen aan om vaker een boek te lezen. Foto: Aangeleverd

Voetbalexperience in Bergense bieb

BERGEN - AZ en Bibliotheek Kennemerwaard bundelen hun krachten in het leesproject 'Scoor een Boek!'. Doel is om zo veel mogelijk kinderen te stimuleren om met plezier te lezen. Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl.

De voetbalexperience is een voetbalfeest, waarbij kinderen aan allerlei activiteiten kunnen meedoen. Denk aan balletje hooghouden, tafelvoetbal, stopmotionfilmpjes maken, blaasvoetbal, dribbelen, op de foto met mascottes Herry en Berry en voetbaltrucjes uitvoeren. Of ontwerp het nieuwe AZ-tenue! Wie alle activiteiten gedaan heeft maakt kans op een leuke prijs. Plezier staat voorop! Het voetbalspektakel wordt woensdag 20 maart van 14.00 tot 16.00 uur afgetrapt in de bibliotheek van Bergen.

Win te gekke prijzen

Thuis doelpunten scoren? Haal de Scoor een Boek!-poster op in de bibliotheek, geef deze thuis een mooi plekje en plak een bal (sticker) voor elke afgeronde opdracht. Scoren met vrij lezen wordt gedaan op de helft van AZ. Plak een sticker voor elk gelezen boek, tijdschrift of krant. Voorlezen telt ook mee! Geef je op via az.nl/scoor-een-boek en maak kans op extra prijzen zoals een AZ-bal of een gesigneerd shirt. Tijdens de Scoor een boek!-periode moedigt AZ-speler Pantelis Hatzidiakos de deelnemers aan met filmpjes op de site. Kaarten winnen voor een wedstrijd van AZ? Teken en kleur een originele kaft van je lievelingsboek en vertel waarom je dit een leuk boek vindt. Gebruik hiervoor het wedstrijdformulier dat te vinden is in de bieb en lever het daar - uiterlijk maandag 13 mei - ook weer in. In mei wordt de prijswinnaar bekendgemaakt op de site en op social media.

Kijk voor meer info op www.bknw.nl/scooreenboek. Word tijdens de Scoor een Boek!-weken lid en betaal geen inschrijfkosten.