Michiel Kersten weet alles over de Vlaamse expressionisten.
Michiel Kersten weet alles over de Vlaamse expressionisten. (Foto: about.me/michielkersten)

Lezing Vlaamse Expressionisten

BERGEN - Wie alles wil weten over de Vlaamse kunstenaars die een eeuw geleden het expressionisme omarmden, kan zondag 24 maart zijn hart ophalen in Museum Kranenburgh. Kunsthistoricus en medeoprichter van kunsthistorisch bureau Artetcetera Michiel Kersten vertelt in een lezing over de Vlaamse expressionisten en de gelijknamige tentoonstelling die nu te zien is in het museum.

Kersten schetst het artistieke klimaat in het Europa van rond 1920 met verhalen over schilders als Constant Permeke, Albert Saverys en Frits Van den Berghe. Wat bracht een aantal ertoe om in de expressionistische stijl te gaan werken en wat waren de favoriete thema's? Hoe kwamen de Vlamingen in contact met de kunstenaars van de Bergense School en welke invloed had dit op hun werk? Na de lezing bekijk je de tentoonstelling Vlaamse Expressionisten met een scherpere blik.

Reserveren

De lezing is zondag 24 maart van 14.00 tot 15.30 uur. Kaarten zijn € 7,50 exclusief museumentree. Wie reserveert via rondleidingen@kranenburgh.nl ontvangt een bevestiging die tevens geldt als toegangsbewijs. Telefonisch reserveren? Bel 072-5898927.