De Avond4daagse Schoorl/Groet wordt gehouden van dinsdag 21 tot en met 24 mei.
De Avond4daagse Schoorl/Groet wordt gehouden van dinsdag 21 tot en met 24 mei. (Foto: Vincent de Vries)

Tiende editie 4daagse Schoorl/Groet

SCHOORL/GROET – De tiende editie van de Avond4daagse Schoorl/Groet wordt gehouden van dinsdag 21 tot en met 24 mei. Vier dagen genieten van een prachtige omgeving en wandelen langs de zee, door de duinen, polder en woonwijken. Het comité, onder leiding van voorzitter Kor Stukje, heeft er een speciale editie voor bedacht.

'Het is een uniek evenement'

De organisatie heeft ook een vriendelijk verzoek vanwege de tiende editie: trek dinsdag iets roods aan, woensdag iets wit, donderdag iets blauw en op de laatste dag is iedereen in een oranje kleur. ''Het is natuurlijk maar een verzoek, maar het zou geweldig zijn,'' zegt Kor Stukje, die samen met zijn vrouw Heleen (secretaris) en Andre Klok (penningmeester) het dagelijks bestuur is.

''Daarnaast bestaat het comité verder uit Jan van Wonderen, Leslie van der Ploeg en Ilse Huikeshoren en niet te vergeten de 35 vrijwilligers die ieder jaar klaar staan, zoals verkeersregelaars, EHBO, het uitdelen van wat lekkers en begeleiding van de groep lopers.''

Jongeren

''Het gemiddelde aantal deelnemers ligt ieder jaar rond 350 lopers. De meeste lopers, en daar zijn we best trots op komen van de basisscholen. We proberen zoveel mogelijk ook jongeren te stimuleren om met ons mee te wandelen. Ook proberen we voor iedere wandeltocht een andere route te verzinnen en ook dit jaar is dat gelukt. Op de eerste avond is de start om 18.00 uur bij Struin Strandpaviljoen en op de andere avonden bij Meereboer, Strandpaviljoen Eigenwijs en op de laatste avond op de Rode Leeuwplein, waar ook elke avond de finish is.

Feest van herkenning

''Vooral voor de mensen die alle voorgaande avondvierdaagsen hebben meegelopen is het een feest van herkenning. Het is prachtig om in deze omgeving te lopen en natuurlijk hopen we op mooie dagen. Als we in het verleden terugkijken hebben we steeds geluk gehad dat het weer ons gunstig gezind was. De deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: de vijf en de tien kilometer.

Lees verder op pagina