Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Van Baar met grootorkest De Toekomst

SCHOORL - Troubadour Bert van Baar zingt zaterdag 11 mei (Nationale Molendag) bij korenmolen Kijkduin in Schoorl tussen 13.00 en 14.00 uur begeleid door grootorkest De Toekomst. Dirigent Steffen Snip arrangeerde een aantal liederen uit het repertoire van de kleinkunstenaar.

Dirigent Snip dirigeert meerdere ensembles en is veelgevraagd gastdocent

De Toekomst is een orkest dat op een ontspannen manier muziek maakt waarbij gezelligheid hoog in het vaandel staat. Het repertoire bestaat uit bigbandmuziek, pop, rock, filmmuziek en soms ook licht klassiek. Vele jaren was De Fortuin in Barsingerhorn de thuisbasis, sinds kort repeteert het orkest in Dorpshuis De Klimop in Sint Maarten. Vereniging De Toekomst is zo'n dertig muzikanten groot, maar speelt ook in kleinere bezetting.

'Oftoeterd'

Dirigent Steffen Snip studeerde aan het Alkmaars Conservatorium klarinet bij Arjan Kappers en Harmonie-Fanfare directie bij Jan Schut. Hij dirigeert meerdere ensembles en is veelgevraagd gastdocent en jurylid. Snip stamt uit een Westfries muzikanten-geslacht waarin meningeen is 'oftoeterd', dat is: als blazer met succes het conservatorium afgerond hebben. Hij treedt ook op met het trio TriColore, klarinetkwartet Focus en de groep Jadenk.

Journalistiek met muziek combineren

Journalistiek

Bert van Baar ('beschermd landschapszanger') studeerde in de jaren zeventig Nederlands in Amsterdam, onder andere bij Willem Wilmink. Binnen zijn cultureel gemengd bedrijf combineert hij zijn journalistieke achtergrond met zijn muzikale vaardigheden. Hij leerde zichzelf spelen op snaren en toetsen. Eind jaren negentig zag hij drie liedprogramma's in première gaan op Terschellings Oerol. Als freelance vakdocent verzorgt hij workshops voor zeer uiteenlopende doelgroepen en leeftijden. Als 'multi-instrumentaal taalkunstenaar' werkt hij mee aan literaire events. Meer weten: www.orkestdetoekomst.nl.