The Favourite
The Favourite

Deze week in Cinebergen

Deze week beleeft bij Cinebergen Het Pärt Gevoel - Het universum van Arvo Pärt van Cinebergens eigen Paul Hegeman, zijn Nederlandse première. De documentaire stelt Arvo Pärt, de grootste componist van onze tijd, centraal. Nog niet eerder vertoont, zien we Pärt aan het werk terwijl de kunstenaars die zijn muziek uitvoeren of erdoor geïnspireerd worden de verschillende aspecten van het fenomeen Pärt belichten. Mary Queen of Scots gaat in op het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart en haar strijd tegen 'rivaal' Queen Elizabeth I. Daarnaast enkele niet te missen prolongaties: de oogstrelende, vileine en absurdistische kostuumfilm van Yorgos Lanthimos The Favourite, het indrukwekkende Werk ohne Autor van Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscar-winnende Das Leben der Anderen, de ultieme van Gogh film At Eternity's Gate, het absolute meesterwerk Roma, een adembenemende reis door het bergachtige Kirgizië in Continuer en de onweerstaanbare, hartverwarmende komedie Stan & Ollie.

Het Pärt Gevoel

We krijgen zo een bijzondere inkijk in het universum van Arvo Pärt. Een universum dat niet alleen bewoond wordt door klassieke musici als Tõnu Kaljuste, Candida Thompson of Daniel Reuss maar ook door andere kunstenaars zoals de choreograaf Jirí Kylián, filmmaker Alain Gomis en de jonge Canadese techno-componist Kara-Lis Coverdale. Allen zijn zij op zoek naar het Pärt gevoel.
do 28 - 20:00 | zo 03 - 15:30 | wo 06 - 20:00

The Favourite

Oogstrelende, vileine en absurdistische kostuumfilm van Yorgos Lanthimos over het gekonkel aan het 18e eeuwse hof van de Britse koningin Anne.
vr 01 - 14:30 | zo 03 - 20:00

Werk ohne Autor

Wanneer de jonge kunstenaar Kurt in de studente Ellie de liefde van zijn leven denkt gevonden te hebben, begint hij schilderijen te maken over de traumatische herinneringen uit zijn kindertijd tijdens de Nazi-jaren.
vr 01 - 20:00

At Eternity's Gate

Schilder/ filmer Julian Schnabel maakte met behulp van een magnifiek acterende Willem Dafoe de ultieme van Gogh film, waarbij hij zich vooral concentreert op de scheppingskracht van de geniale schilder.
za 02 - 16.30 uur | zo 03 - 11.00 uur

Mary, Queen of Scots

Mary Queen of Scots gaat in op het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart en haar strijd tegen "rivaal" Queen Elizabeth I. Op haar zestiende werd Mary koningin van Frankrijk, op haar achttiende was ze al weduwe. Ze keert terug naar haar geboorteland Schotland waar ze de troon opeist. Maar Schotland valt net als Engeland onder de heerschappij van Koningin Elizabeth I. De twee jonge koninginnen kijken zowel met angst als met fascinatie tegen elkaar op. Ze zijn rivalen op het gebied van macht en de liefde. Bedrog en samenzweringen in beide hofhoudingen brengen zowel de Engelse als Schotse troon in gevaar en zullen uiteindelijke de loop van de geschiedenis bepalen. Met indrukwekkende rollen van Saoirse Ronan en Margot Robbie.
za 02 - 20.30 uur | ma 04 - 20.00 uur

Roma

Meesterwerk van Alfonso Cuarón (Gouden Leeuw Venetië) schetst een sfeervol portret van een Mexicaans gezin en hun kindermeisje Cleo in de politiek woelige jaren '70/'71.
di 05 - 14.30 uur

Continuer

De gescheiden moeder Sybille en haar dolende tienerzoon onderhouden een kwetsbare relatie. In de hoop hun beider levens een positieve wending te geven besluiten ze een reis door het bergachtige Kirgizië te maken.

di 05 - 20.00 uur

Stan Ollie

Onweerstaanbare hartverwarmende komedie. In de nadagen van hun carrière toeren Laurel Hardy door Engeland in de hoop nog een nieuwe film te kunnen maken. Perfecte cast van Steve Coogan en John C. Reilly.
wo 06 - 14.30 uur

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7; www.cinebergen.nl, reserveerlijn: 072-5896310, infolijn: 072-5815914.