Zo'n twintig zangers en muzikanten verzorgen de voorstelling 'Hadewijch'.
Zo'n twintig zangers en muzikanten verzorgen de voorstelling 'Hadewijch'. (Foto: Aangeleverd)

Concert over dichteres Hadewijch

REGIO - Een twintigtal zangers en muzikanten verzorgt vrijdagavond 8 maart vanaf 20.00 uur de voorstelling 'Hadewijch' in de Sint Josephkerk aan de Nassaulaan 4 in Alkmaar.

Zelfbewuste en ontwikkelde vrouw

De dichteres en mystica Hadewijch leefde in de dertiende eeuw in Vlaanderen. Zij schijnt een voor die tijd onafhankelijke, zelfbewuste en ontwikkelde vrouw te zijn geweest. Haar liefde voor God bracht zij onder woorden in haar minnedichten.

Heleen van Els

Componist en muzikant Heleen van Els heeft vijf van deze minnedichten op muziek gezet en met een koor en een aantal muzikanten ingestudeerd. In 2016 maakte deze groep uit Swifterbant in Alkmaar veel indruk met de prachtige muzikale uitvoering van het 'Evangelie naar Maria'. De minnedichten worden gezongen in het Middelnederlands. Theologe Jos van Steen houdt vooraf een korte inleiding over Hadewijch en haar liefdesmystiek.

De Zwaan

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door De Zwaan, de PGA, de parochie HH Matthias-Laurentius en de Laatdiensten. De kaartverkoop vindt plaats tussen 19.30 en 19.55 uur. De entree bedraagt € 7,50, exclusief programmaboekje met alle teksten. Kijk op www.dezwaan-alkmaar.nl/programma of bel 06-55276104.