Landelijke prijs voor CUA

REGIO - Op de landelijke bibliotheek innovatiebijeenkomst ontving Bibliotheek Kennemerwaard een aanmoedigingsprijs van € 10.000,- en de status proeftuin voor het project Creatieve Universiteit Alkmaar (CUA). De prijs is een waardering voor ambitieuze bibliotheekexperimenten in het land.

De vakjury ziet CUA als een voorbeeld voor de nieuwe rol van de bibliotheek in het verbinden van mensen en kennis rondom maatschappelijk waardevolle ideeën en initiatieven. Het aanmoedigingsbedrag wordt onder meer besteed aan workshops en werving van deelnemers. CUA wil maatschappelijke of culturele initiatieven of projecten van de grond krijgen of een zetje in de rug geven. De bibliotheek zoekt samen met haar partners Artiance Centrum voor de Kunsten en co-workingspace Het Nieuwe Warenhuis naar zelfstandige, creatieve ondernemers en ook specialisten binnen de eigen organisaties die graag hun kennis, vaardigheden en netwerken delen. Met hen wordt onder de naam Creatieve Universiteit Alkmaar een serie van workshops en colleges georganiseerd.

Dinsdag 5 maart verzorgen Erna Winters en Rob Bangert een workshop over 'Strategisch Netwerken'. Inschrijven kan via www.creatieveuniversiteitalkmaar.nl .