Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, www.cinebergen.nl, reserveerlijn: 072-5896310, infolijn: 072-5815914.
Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, www.cinebergen.nl, reserveerlijn: 072-5896310, infolijn: 072-5815914.

Onweerstaanbare 'Stan & Ollie' bij Cinebergen

BERGEN - Deze week bij Cinebergen de onweerstaanbare, hartverwarmende komedie 'Stan & Ollie', over de nadagen van Laurel & Hardy, perfect vertolkt door Steve Coogan en John C. Reilly. De schitterend vormgegeven nieuwe film van Robert - Forrest Gump - Zemeckis, 'Welcome to Marwen', toont het waargebeurde verhaal van een gebroken man (Steve Carrell in topvorm) die ontdekt hoe creatieve verbeeldingskracht de menselijke geest kan genezen. En tenslotte op veler verzoek voor echt de allerlaatste keer 'A Star Is Born'.

Stan & Ollie

'Stan & Ollie' vertelt het ontroerende verhaal van de nadagen van de carrière van 's werelds bekendste komische duo: Stan Laurel & Oliver Hardy. De rollen van de dikke en de dunne lijken letterlijk en figuurlijk op het lijf geschreven van de acteurs Steve Coogan and John C. Reilly. In 1952 liggen hun hoogtijdagen ver achter zich. Uitgerangeerd in Amerika en geplaagd door ernstig geldgebrek plannen Stan & Ollie een laatste theatertour door het naoorlogse Engeland en Ierland. De twee zetten met steun van hun lieftallige vrouwen alles op alles om de harten van hun publiek opnieuw te veroveren. Daarbij herontdekken ze niet alleen de liefde voor het optreden, maar ook voor elkaar. (donderdag 21 februari 14.30 uur, vrijdag 22 februari 20.00 uur, zondag 24 februari 11.00 uur en di 26 februari 14.30 uur)

Doubles vies


De veelzijdige Franse regisseur Olivier Assayas heeft zich ditmaal gewaagd aan een satirische komedie over de Parijse uitgeverswereld, met in de hoofdrollen niemand minder dan Juliette Binoche en Guillaume Canet. De zelfverzekerde en gevierde uitgever Alain moet met lede ogen aanzien hoe de digitale wereld zijn geliefde vakgebied inhaalt. Bovendien heeft hij grote twijfels over het laatste manuscript van Leonard Spiegel, een auteur wiens romans hij al jaren uitgeeft. De afwijzing die daarop volgt heeft niet alleen invloed op hun onderlinge relatie, maar ook op die van de vrouwen in hun leven. (donderdag 21 februari 20,00 uur, zaterdag 23 februari 16.30 uur, maandag 25 februari 20.00 uur)

Welcome to Marwen


Net als in Zemeckis' eerdere succesfilms 'Forest Gump' en 'Cast Away' is Mark, de hoofdpersoon in dit deels geanimeerde drama, gedwongen zijn eigen wereld te scheppen om te kunnen overleven. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van fotograaf Mark Hogancamp die door vandalen in coma geslagen werd. Eenmaal uit zijn coma ontwaakt construeerde Marc als therapie een kleinschalig model van de fictieve Belgische stad Marwencol, strijdtoneel in de Tweede Wereldoorlog, waarvan hij ook foto's maakte die wereldberoemd zouden worden. In 'Welcome to Marwen' animeert Zemeckis deze foto's, die ieder hun eigen verhaal vertellen, en zo laat hij de fictieve en de reële wereld naadloos in elkaar overvloeien. (vrijdag 22 februari 14.30 uur, zaterdag 23 februari 20.30 uur, zondag 24 februari 20.00 uur)

Continuer


Gescheiden moeder Sybille kan het niet langer aanzien hoe haar tienerzoon Samuel de ene verkeerde beslissing op de andere stapelt. Zij besluit hun beider levens een positieve wending te geven. Een lange reis door het bergachtige Kirgizië lijkt haar de aangewezen methode om niet alleen zichzelf maar ook elkaar weer terug te vinden. Aldus trekken moeder en zoon met twee paarden door het indrukwekkende landschap van Kirgizië. Een landschap dat het ene moment adembenemend mooi is en het andere vele gevaren blijkt te herbergen. (zondag 24 februari 15.30 uur, woensdag 27 februari 20.00 uur)

A Star is Born


Bradley Cooper heeft zich voor zijn regiedebuut gewaagd aan een authentieke versie van het bekende Hollywood verhaal. Als acteur krijgt hij daarbij sterk gezelschap van Lady Gaga. (dinsdag 26 februari 20.00 uur)