In Bergen kun je dansen met dementie


Nieuwsgierig? De proefles was een succes dus kom mee dansen. Dansdocente Saskia van der Kreke zoekt dansers met een chronische en of lichamelijke beperking of met dementie, Alzheimer, MS. Mag ook met een rolstoel.

BERGEN - Dansen met een lichamelijke beperking, dementie, Alzheimer of MS, dat kan in Bergen. Probeer het gewoon eens, niets moet, alles mag.

Durven is doen

Saskia is al heel wat jaren docent klassiek ballet, flamenco danseres en ze is nu geschoold om dansles te kunnen aanbieden voor mensen met beperkingen.

Eigen mogelijkheden

Als je altijd van dans hebt gehouden maar het niet meer aandurft of denkt het niet meer te kunnen dan is dit de perfecte les om er deel aan te nemen. Want deze dansles is bedoelt voor iedereen die zou willen genieten van dansen en bewegen, zittend of staand, met eigen mogelijkheden en creativiteit.

Zittend dansen

De les wordt zittend op een stoel uitgevoerd en later voor wie wil in het midden van de groep. Muziek speelt een grote rol in de lessen en zorgt voor dat de bewegingen gemakkelijker kunnen worden uitgevoerd. In de lessen wordt gewerkt met een mix van ontspanning-, balans- en eenvoudige dansbewegingen.
Het is voor iedereen, ongeacht de leeftijd of conditie.

Ervaring met dans is niet nodig.

Meer informatie

Wijksteunpunt, Binnenhof 9, Bergen, iedere vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur.

Aansluitend is er gratis koffie of thee. Voor meer informatie: Saskia van der Kreke, tel. 06-43837101.