Billy de Munk in actie tijdens het NK.
Billy de Munk in actie tijdens het NK. (Foto: Aangeleverd)

Bergense Billy schittert op NK

UTRECHT - De talentvolle kunstrijdster Billy de Munk heeft op het Nederlands kampioenschap kunstrijden op de schaats op de Utrechtse Vechtsebanen een prachtige bronzen plak behaald.

De veertienjarige Bergense kwam uit in de categorie Basic Novice B. Ze reed zoals altijd met veel passie en voerde bovendien de technische elementen uitstekend uit. Met een nieuw persoonlijk record van 27 punten gaf ze haar derde plaats extra glans.

AIJC

Billy was een van de zeven schaatsers die de Alkmaarse IJsclub (AIJC) vertegenwoordigden in Utrecht. Ze draaide een mooi seizoen, met meerdere podiumplaatsen, en mag vanwege die uitstekende resultaten volgend seizoen een categorie hoger uitkomen.

IJsshow

De wedstrijdrijders van de AIJC trainen in Alkmaar onder Marcus Deen, meervoudig Nederlands kampioen kunstrijden en EK- en WK-rijder. De choreografieën zijn in handen van Terry Banghart, voorheen soliste bij Holiday on Ice en Ice Capades. De komende weken trainen de rijders voor de jaarlijkse spectaculaire ijsshow, zaterdag 6 en zondag 7 april op ijsbaan De Meent Bauerfeind. Thema van de show is dit jaar 'Heroes'.