Leer wegwijs te worden op het internet.
Leer wegwijs te worden op het internet. (Foto: Archief)

Klik & Tik maakt mensen wegwijs op internet

BERGEN - Het internet wordt steeds belangrijker. Of er nou iets gekocht moet worden, informatie opgezocht, een vakantie geboekt of bankzaken geregeld; het gaat allemaal - en steeds vaker - via het internet.

'Klik & Tik - Het internet op' helpt mensen hun weg te vinden op het internet. Deze cursus van vijf bijeenkomsten start dinsdag 9 april in de bibliotheek in Bergen. Een bijeenkomst is steeds van 09.30 tot 10.30 uur. Filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kunnen cursisten zelf gaan oefenen. Ze gaan tijdens deze cursus het internet op, bekijken websites, zoeken met een zoekmachine, vullen digitale formulieren in en vragen iets aan. Ook e-mailen en downloaden komen aan bod. De kleine groep deelnemers maakt gebruik van computers van de bibliotheek. In een rustig tempo worden ze geholpen om de computer te leren kennen. Ze krijgen filmpjes te zien waarmee ze steeds een stapje verder komen.

Aanmelden

De cursus is voor beginners, die al wel een beetje met de computer kunnen omgaan, en duurt vijf weken. Cursusdagen zijn 9, 16, 23 en 30 april en 7 mei. Deelname is gratis. Er is ook een werkboek beschikbaar, maar de aanschaf daarvan is niet verplicht. De kosten voor het werkboek zijn € 10,-. De cursus wordt gegeven in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Bergen aan de Dreef 1. Wie zeker wil zijn van zijn plek, kan zich vooraf aanmelden via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice. Er kunnen maximaal acht mensen meedoen.

Dit is deel twee van de cursus Klik & Tik. Deel drie van deze cursus is 'Eerste hulp bij DigiD' (datum nog nader te bepalen). De cursussen zijn afzonderlijk van elkaar te volgen.

Afbeelding