Chris Hinze staat letterlijk op het dak van de wereld, in Tibet.
Chris Hinze staat letterlijk op het dak van de wereld, in Tibet. (Foto: Matthew B. Christensen)

Hinze: Op het dak van de wereld

BERGEN - Fluitist, componist en wereldreiziger Chris Hinze toont donderdag 18 april unieke beelden van Tibet, begeleid door muziek. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

De filmbeelden op groot scherm van 'Tibet - On the Roof of the World' nemen de toeschouwer mee naar de fascinerende wereld van de Tibetanen: hun gemeenschappen, religies en muziek, te midden van de alles overweldigende natuur. Chris Hinze omlijst de beelden met zijn muziek, improviserend op de in Tibet gemaakte video's, ondersteund door orkestbanden van zijn cd's.

Hinze heeft inmiddels een lange carrière, als musicus, componist en bandleider op allerlei gebied van klassiek, jazz, rock tot wereldmuziek en trekt overal volle zalen met zijn schitterende beelden en muziek. Een belevenis voor iedereen, en in het bijzonder voor Tibet-liefhebbers, reisfanaten, muziekliefhebbers en natuurlijk fans van Chris Hinze.

Reserveren

Meer weten of reserveren? Stuur een mailtje naar kaartverkoop@kunstgetij.nl of bel 06-50584308. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de Eerste Bergensche Boekhandel en aan de zaal (tenzij uitverkocht). Kijk ook op www.kunstgetij.nl. Noteer vast in de agenda: zaterdag 4 mei vanaf 16.00 uur is er een herdenkingsconcert door zangeres Niki Jacobs en ensemble in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee. Zij brengt dan de 'Mauthausen Cyclus' van Theodorakis.