De film Green Book in Filmhuis Schoorl.
De film Green Book in Filmhuis Schoorl. (Foto: aangeleverd).

Green Book en Cold War in Filmhuis Schoorl

SCHOORL - Bij Filmhuis Schoorl worden vrijdag 20 september 'Green Book' en 'Cold War' vertoond.

De Oscar winnende film Green Book (Oscar voor beste film) volgt het waargebeurde verhaal van de Italiaans-Amerikaanse uitsmijter Tony Lip, die tijdelijk zonder werk komt te zitten. Toevallig stuit hij op een advertentie van een zekere dokter Shirley die voor 8 weken een betrouwbare chauffeur zoekt. Don Shirley blijkt echter geen arts te zijn maar een begenadigd Afro-Amerikaanse concertpianist. Samen gaan ze op tournee door het zuiden van de VS dat anno 1962 zwaar gebukt gaat onder de racisme.

Cold war

Om 20.00 uur wordt 'Cold War (Zimna Wojna)' vertoond. Wiktor, componist en leider van een Poolse folkloristische zang- en dansgroep, ontmoet de blonde zangeres Zula en zij worden op slag verliefd. Helaas wordt hun liefde onderbroken, omdat Wiktor moet vluchten voor het regime. Zij worden herenigd als de dansgroep optreedt in Parijs, waar Wiktor naar toe is gevlucht.

Reserveren

Kaarten a €10 (€ 7,50 onder de 18 jaar) kunnen besteld worden op www.filmhuisschoorl.nl of aan de kassa voor de voorstelling (de zaal is open een uur voor de voorstelling). De film wordt vertoond zonder pauze, een toegangskaart geeft tevens recht op een consumptie na afloop van de filmvoorstelling.

Filmhuis Schoorl vertoont wekelijks op vrijdag twee films om 15 uur en om 20 uur in De Blinkerd, Heereweg 150, Schoorl.

De film Cold War is door de pers enorm bejubeld.