Ralph van Raat is wereldwijd een befaamd pleitbezorger van harmonische hedendaagse muziek.
Ralph van Raat is wereldwijd een befaamd pleitbezorger van harmonische hedendaagse muziek. (Foto: Simon van Boxtel)

Ralph van Raat speelt 'Le Sacre du Printemps'

BERGEN - Muzikale meesterverteller op de piano Ralph van Raat komt Hemelvaartdag, donderdag 30 mei, naar de Ruïnekerk in Bergen om onder meer de spectaculaire solo-versie voor piano van Strawinsky's 'Le Sacre du Printemps' te spelen.

De gevierde pianist begint zijn recital met werk van Louis Andriessen en markeert hiermee de tachtigste verjaardag van Neerlands' belangrijkste en internationaal gelauwerde componist. Onder meer klinken 'Opus 1' en 'Searching for Unison', dat Andriessen onlangs speciaal voor Van Raat schreef in opdracht van de New Yorkse Carnegie Hall. Hierna waagt Van Raat zich aan een uitvoering van 'Le Sacre du Printemps' van Igor Stravinsky voor piano solo, een meeslepend pianistisch hoogstandje. Dát is al uniek, en uniek is ook dat Van Raat de zelden gespeelde versie vertolkt die de goedkeuring van Strawinsky had.

Befaamd pleitbezorger

Van Raat is wereldwijd een befaamd pleitbezorger van harmonische hedendaagse muziek, en veel (internationaal gevierde) componisten roemen zijn uitvoeringen. Zijn mondelinge toelichtingen tijdens recitals zijn geliefd.

Aanvang 20.00 uur, info en reserveren via kaartverkoop@kunstgetij.nl of bel 06-50584308. Kaarten zijn ook te koop bij de Eerste Bergensche Boekhandel en aan de zaal mits uitverkocht.

 Igor Strawinsky.