Musici van het Kamermuziekfestival Schoorl spelen tijdens het slotconcert zelden gehoorde werken.
Musici van het Kamermuziekfestival Schoorl spelen tijdens het slotconcert zelden gehoorde werken. (Foto: Ronald Knapp)

Vier dagen boordevol mooie kamermuziek

SCHOORL - Van het 'Carnaval der dieren' van Camille Saint-Saëns tot aan het Pianokwintet van Max Bruch: tijdens het vierde Kamermuziekfestival Schoorl, van vrijdag 7 tot en met maandag 10 juni. kunnen alle generaties genieten van de mooiste klassieke muziek.

Het Kamermuziekfestival Schoorl betekent een extra lang pinksterweekend vol met de mooiste kamermuziek, uitgevoerd door jonge topmusici. De meeste concerten zijn in de protestantse kerk van Schoorl. Vrijdag 7 juni is er vanaf 19.00 uur het DuoDinerConcert in Merlet, waarbij vier topwerken worden afgewisseld met culinaire hoogtepunten. Trio 258 speelt zaterdagavond 8 juni vanaf 20.15 uur drie magistrale pianotrio's. Het hele gezin kan zondagmiddag 9 juni vanaf 15.00 uur meegenieten van het 'Carnaval der dieren' van Camille Saint-Saëns. Actrice Lidewij Mahler neemt het publiek samen met Pianoduo Scholtes & Janssens mee naar de wereld van de dieren, waar Koning Leeuw de dienst uitmaakt, waar schildpadden langzaam dansen en waar ezels voluit balken. Die avond maakt men vanaf 20.15 uur ruim baan voor de meesters van de romantiek, met een bijzondere hoofdrol voor de hoorn. Het evenement wordt pinkstermaandag 10 juni afgesloten met het slotconcert 'Ongehoord Mooi', waarbij zelden gehoorde composities van onder anderen Rachmaninoff en Bruch te horen zijn, aanvang 15.00 uur.

Open podium

Zaterdagmiddag 8 juni vanaf 14.00 uur staat het podium open voor enthousiaste amateurmusici en muziekstudenten. Altijd al op een festivalpodium willen staan? Grijp dan nu je kans! Amateurmusici- en ensembles van alle niveaus krijgen de kans om een optreden van maximaal tien minuten te geven deze middag. Voor de pianisten staat een prachtige Steinwayvleugel klaar waarop gespeeld kan worden. Opgeven kan via info@kamermuziekschoorl.nl onder vermelding van 'Open podium'. Geef daarbij de namen van de deelnemers door, het repertoire en de contactgegevens. Kosten om deel te nemen aan het open podium zijn € 35,- voor ensembles en € 25,- voor solisten.

Workshop

Diezelfde middag is er vanaf 15.00 uur een workshop Klassieke Muziek, voor iedereen die zich verder wil verdiepen in zijn solo- of ensemblespel? Drie geselecteerde solisten en/of ensembles krijgen een workshop van 45 minuten gegeven door een van de musici van het Kamermuziekfestival Schoorl. De workshop staat open voor (gevorderde) amateurensembles en muziekstudenten. Ook zij mogen gebruikmaken van de Steinwayvleugel. Opgeven kan via info@kamermuziekschoorl.nl onder vermelding van 'Workshop'. Geef daarbij de namen van de deelnemers door, een korte biografie, korte motivatie om mee te doen aan de workshop, het repertoire en de contactgegevens. Kosten om deel te nemen aan de workshop zijn € 150,- voor ensembles en € 75,- voor solisten.

Het evenement wordt georganiseerd door Lestari Scholtes en Gwylim Janssens, beter bekend als het Pianoduo Scholtes & Janssens. Tickets en info via www.kamermuziekschoorl.nl.