Samen houden we het strand schoon.
Samen houden we het strand schoon. (Foto: Stichting de Noordzee)

De Noordzee ruimt op

Vervolg van de voorpagina

"Vogels, vissen en zeezoogdieren zien het plastic aan voor voedsel of raken erin verstrikt", licht Ewout toe.

Verbod op ballonnen

"Gelukkig popelen steeds meer mensen om hun handen uit de mouwen te steken voor een schone zee. Vorig jaar vroeg Stichting De Noordzee tijdens de jaarlijkse strandopruimactie aandacht voor ballonnenvervuiling op het strand. Inmiddels heeft 55 procent van de gemeenten ontmoedigingsbeleid of een verbod op ballonoplatingen."

Jaarlijkse actie

Stichting De Noordzee is een onafhankelijke natuur- en milieuorganisatie en is dé organisatie als het gaat om bescherming en duurzaam gebruik van de Noordzee. De stichting richt zich op vier doelen: Ruimte voor natuur, Schone zee, Duurzaam voedsel en Natuurvriendelijke energie. Samen met anderen werkt de organisatie aan een schone en gezonde Noordzee.

Sponsors

De jaarlijkse landelijke strandschoonmaakactie, de Boskalis Beach Cleanup Tour, is mogelijk dankzij de steun van de hoofdsponsor en partners.

Sinds de eerste editie van de Beach Cleanup Tour in 2013 is er dankzij de hulp van 11.889 vrijwilligers in totaal 83.518 kilo afval, meer dan 12.000 volle vuilniszakken, van de Nederlandse stranden gehaald.

De inschrijvingen voor de Boskalis Beach Cleanup Tour 2019 zijn geopend. Aanmelden kan via beachcleanuptour.nl.