Tussen Bach, de romantiek en de Rus Mushel

EGMOND AAN ZEE - Het zevende Zomeravondconcert in de reeks van negen orgelconcerten dan wel OrgelPLUS -concerten in de Oud-Katholieke Ste. Agneskerk wordt maandag 12 augustus verzorgd door Erik Jan Eradus.

Hij is onder andere de hoofdorganist van de Josephkerk in Haarlem, houdt er een uitgebreide lespraktijk op na, is leider van een aantal koren en kamermuziekgezelschappen . In de orgelwereld breekt hij vooral een lans op het gebied van de Franse orgelcultuur. ErikJan was jarenlang de man van de Latijnse hoogmissen in de O.L.V. kerk op de Keizersgracht te Amsterdam en vervolgens verbonden aan de R.K. Laurentius kerk te Alkmaar en de Cultuurkoepel te Heiloo.

Gratis

De concerten in de Oud-Katholieke kerk, de grote kerk aan de Voorstraat in Egmond aan Zee. Het concert is gratis toegankelijk, wél wordt u aangespoord de 'openschaalcollecte' te bedenken met een milde gift ten bate van het onderhoud van het Adema-orgel en de instandhouding van de Egmondse concertenserie. De aanvang van de concerten is steeds op de maandagen om 20.30 uur. Ook in het solo-orgelconcert van deze avond is er een ruime plaats voor de barok met werken van Johann Seb. Bach en Johann Pachelbel. De late romantiek komt aan bod met werken van de Belg Joseph Callaerts en de Fransen Louis James Léfebure- Wely en Camille Saint-Saëns. De organist brengt ook recent eigen werk in het Postludium over 'Geest, uit de hemel neergedaald' en sluit af met een zeer virtuoze Toccata van de Rus Georgi Mushel uit de 20e eeuw. Een Solo- orgelavond om te beleven!

Zie ook www.egmond.okkn.nl en egmond.nl.