Pauline Vijverberg en Conserve-uitgever Kees de Bakker bij het Witte Huis in Groet.
Pauline Vijverberg en Conserve-uitgever Kees de Bakker bij het Witte Huis in Groet. (Foto: Ingrid de Bakker)

Vijverberg verzorgt Schrijversloopje

GROET - De Nederlandse auteur Pauline Vijverberg die in Zuid-Afrika woont, verzorgt woensdag 28 augustus in Museum Kranenburgh om 12.30 uur het Schrijversloopje in Museum Kranenburgh.

Pauline Vijverberg (1964) debuteerde met de historische roman 'Alexine', over het leven van Alexine Tinne. In Nederland brak ze in 2017 door met haar historische roman 'Het suikervogeltje', een verhaal over hoe Rotterdamse weesmeisjes door de VOC worden gevraagd als toekomstige bruiden voor kolonisten in Zuid-Afrika. In haar derde roman 'Onder de vlinderboom' vormt het belang van herinneringen de rode draad. "Herinneringen zijn je identiteit. Zonder herinneringen zit je gevangen tussen je verleden en je toekomst", aldus de schrijfster. Ze werkt momenteel aan haar vierde boek, geïnspireerd door de achtste zonnebloem van Vincent van Gogh. Uiteraard staat Pauline tijdens het Schrijversloopje stil bij diverse objecten die herinneren aan Adriaan Roland Holst en reflecteert ze op de huidige tentoonstellingen van Edgar Fernhout, Esther Tielemans en '(Onder Vrienden) De Bergense School in kaart'.

Conserve

'Het suikervogeltje' en 'Onder de vlinderboom' verschenen bij uitgeverij Conserve in Groet. Op verzoek kan ze de boeken signeren in de winkel van Museum Kranenburgh in aanwezigheid van haar Conserve-uitgever Kees de Bakker.

Persoonlijke rondleiding

Museum Kranenburgh ontvangt een aantal keren per jaar bekende schrijvers en dichters die tijdelijk in het beroemde Adriaan Roland Holsthuis in Bergen verblijven. Deelname aan het Schrijversloopje is gratis exclusief museumentree en start om 12.30 uur in de entreehal van Kranenburgh. De activiteit duur een half uur. Museum Kranenburgh organiseert deze bijzondere serie rondleidingen in samenwerking met het Bert Schierbeekfonds en de Stichting A. Roland Holst Fonds.