'Dans wat je kan'

BERGEN - Stichting Welzijn Bergen organiseert in samenwerking met Saskia van der Kreke, de activiteit 'Dans wat je kan' voor mensen met een lichamelijke beperking, Alzheimer, MS, Parkinson, reuma of een lichte vorm van dementie. Samen bewegen op muziek: ervaar de positieve werking van muziek op spieren en sociaal welzijn.

Saskia van der Kreke, klassiek dansdocent, geeft ook gediplomeerd dansles vanuit een stoel. De lessen bestaan uit een mix van ontspanning, balans en eenvoudige dansbewegingen die zijn bedoeld voor iedereen, ongeacht leeftijd of conditie. Deze lessen kunnen zittend of staand gevolgd worden, binnen ieders eigen mogelijkheden. Ook voor mensen in een rolstoel, begeleiders, verzorgers en partners. Ervaring met dans is niet nodig.

De lessen zijn elke vrijdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur in het Wijksteunpunt Binnenhof in Bergen en vanaf 3 september ook elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur in wijksteunpunt De Sanderij in Schoorl en van 15.30 tot 16.30 uur in wijksteunpunt Hanswijk in Egmond aan den Hoef. De kosten bedragen € 7,50 per les (inclusief koffie en thee) en € 5,- voor de meegekomen mantelzorger.

Meer weten? Bel 06-43837101 of kijk op www.danswatjekan.nl. Kijk ook op welzijnbergen.nl.