Ondanks bliksemstart Egmondia geen punten

EGMOND AAN ZEE - Egmondia begon de wedstrijd in en tegen Bergen fantastisch. Met goed voetbal en met pressie naar voren werd geprobeerd de tegenstander te verassen. Het waren misschien wel de beste twintig minuten van dit seizoen van de blauwwitten. Een fenomenaal spelende Boet Wijker gaf met zijn spel een signaal af aan zijn teamgenoten. Dit werd in de 8ste minuut beloond met de openingstreffer.

Het waren misschien wel de beste twintig minuten van dit seizoen

Na een schitterende aanval kwam de bal bij Rick Blok en deze bediende Daan Groot op maat. Op zijn voortreffelijk ingeschoten bal had keeper Jorrit Stoop geen antwoord 0-1. Egmondia bleef in deze fase het spel dicteren en verdubbelde na een kwartier de score. Opnieuw was een hoofdrol weggelegd voor Boet Wijker.

Hij kwam in balbezit en zette de aanval op waaruit de 0-2 ontstond. Jari Zwart gaf een prima lange pass en Rick Blok reageerde attent en knalde het leer tegen de touwen. Hierna probeerde de thuisclub toch iets aan deze stand te doen en in de 32 ste minuut kwam de aansluitingstreffer. Nadat Noah Robles niet helemaal uit zijn individuele actie kwam, kwam het leer bij toeval voor de voeten van Dennis Visser en deze kogelde vanaf de tweede linie raak 1-2. Het laatste kwartier voor rust zakte het tempo van de wedstrijd een beetje en werd met deze stand de rust bereikt.

Korte hoek

Zes minuten na rust stond de gelijkmaker op het scorebord. Nadat er door de Egmondia verdediging niet adequaat werd ingegrepen, kwam de bal bij Noah Robles en deze verraste in de korte hoek keeper Roy Broertjes. Zo was de snel verkregen voorsprong voor de "derpers" al weer verdwenen. De wedstrijd ging verder redelijk gelijk op en leek op een gelijkspel te eindigen.

Voor beide doelen wat kansjes

Er ontstonden voor beide doelen nog wel wat kansjes, maar Jip van der Himst kreeg hem niet voor het goede been en Roy Broertjes hield met twee fantastische reddingen Bergen van scoren af. Het zit de Egmonders in de competitie al niet mee, zoals vandaag het door een blessure ontbreken van routinier Carlo Smit. Hoewel Marc Min hem voortreffelijk verving op een voor hem vreemde plaats in de laatste linie.

Hamstring

Daarnaast mist Egmondia door allerlei omstandigheden nog meer vaste waarden voor het team. Tot overmaat van ramp moest Roy Broertjes een paar minuten voor tijd met een hamstring blessure uitvallen en moest veldspeler Tim Blaauboer het doel verdedigen.

Bergen rook zijn kansen en zette druk op het Egmondia doel. Een schot van Bergen werd bekwaam door Tim Blaauboer tot corner verwerkt. Helaas voor Egmondia kwam hier voor Bergen het winnende doelpunt uit voort.

Overvol strafschopgebied

In een overvol strafschopgebied viel de bal voor de voeten van Dennis Schuitemaker en deze scoorde van dichtbij 3-2. Egmondia hiermee gedesillusioneerd achterlatend. De ploeg van Jos Mouwes had gezien het vertoonde spel en getoonde inzet zeker meer verdiend dan deze nederlaag.

Volgende week speelt Egmondia thuis tegen koploper "De Kennemers" . Misschien is het lot hun dan beter gezind en kan er voor een stunt worden gezorgd.