De Portugees-Rotterdamse zangeres Magda Mendes doet met 'Oliveiras'- een muzikale ode aan het vergeten Portugese platteland-  ook de Ruïnekerk van Bergen aan.
De Portugees-Rotterdamse zangeres Magda Mendes doet met 'Oliveiras'- een muzikale ode aan het vergeten Portugese platteland- ook de Ruïnekerk van Bergen aan. (Foto: aangeleverd)

Magda Mendes in Ruïnekerk

BERGEN - De Portugees-Rotterdamse zangeres Magda Mendes doet met 'Oliveiras'- een muzikale ode aan het vergeten Portugese platteland- ook de Ruïnekerk van Bergen aan, zaterdag 18 mei om 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur.

Magda Mendes, geboren en getogen in Lissabon, bereikte de afgelopen jaren met haar programma 'Silencio!, de fado dwaalt door Rotterdam' een groot publiek dat haar in 2018 de Gouden Notenkraker toekende. Met haar nieuwe album 'Oliveiras' legt ze, in haar eigen stijl, de nadruk op de bluestoon in de Portugese zangtraditie. Haar vaste gitarist Ward Veenstra schreef de muziek bij haar teksten die stem geven aan verhalen die aan het vuur ontsnapt zijn. Over hoe de bewoners en de bomen van de landerijen zonder stem achterbleven en over hoe het haar zelf vergaat sinds ze haar geboortegrond heeft verlaten. Met haar rijke stem, een groot ensemble en de beeldprojectie biedt ze de bezoekers van haar concerten een meeslepend beeld van haar moederland.

Blazerskwintet

Voor 'Oliveiras' is het vaste ensemble versterkt met een blazerskwintet. De combinatie van de Zuid-Europese wereldmuziek met de West-Europese kamermuziek en zelfs Hollandse fanfareklanken geeft het programma een filmisch karakter, zoals onlangs nog te zien was in het tv-programma 'Vrije Geluiden'.

Informatie en reserveren (kaarten à € 15,-) via kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06-50584308. Kaarten ook aan de zaal zolang de voorraad strekt en bij de Eerste Bergensche Boekhandel te Bergen. Volgende Kunstgetijconcert in de Ruïnekerk van Bergen: Hemelvaartsdag 30 mei (20.00 uur, toegang € 17,50,-) toppianist Ralph van Raat met 'Le Sacre du Printemps' voor piano solo en werk van Louis Andriessen die tachtig wordt.