Gevraagd: Taalmaatjes

BERGEN - Stichting Welzijn Bergen is op zoek naar Taalmaatjes. Iedereen die het leuk vindt om met taal bezig te zijn en mensen graag iets zou willen leren, kan zich aanmelden als vrijwilliger.

Taalmaatjes zijn vrijwilligers (man of vrouwen, jong of ouder) die mensen voor wie het Nederlands geen moedertaal is én mensen die laaggeletterd of analfabeet zijn, helpen de Nederlandse taal beter te leren spreken, begrijpen en lezen.

"Wij zoeken personen in Bergen, Schoorl en Egmond die beschikken over een goede Nederlandse taalvaardigheid, het geduld hebben om een ander de gelegenheid te bieden om zich de Nederlandse taal eigen te maken, het leuk vinden om iemand te begeleiden en wegwijs te maken, minimaal een dagdeel per week beschikbaar zijn, sociaal zijn ingesteld en geïnteresseerd zijn in andere culturen en bereid zijn een cursus te volgen die vier dagdelen beslaat", aldus Stichting Welzijn Bergen.

"Wij bieden begeleiding en ondersteuning in de contacten, een taalmaatjescursus en een onkostenvergoeding."

Meer weten?

Interesse? Of liever eerst meer informatie? Neem dan contact op met Yvonne Ruiter via 06-82320746 of y.ruiter@welzijnbergen.nl.